Konya'da 2021 yılında kaç trafik kazası oldu? Kazalar karabasan gibi

Konya'da 2021 yılında kaç trafik kazası oldu? Kazalar karabasan gibi

Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre Konya, Türkiye'de en çok trafik kazası olan iller arasında listebaşı. Şehirde trafik kazaları 2021'de hız kesmeden sürdü.

Konya'da da bu yılın 9 ayında trafik kazaları rekora koştu. Günden güne kalabalıklaşan şehirde merkez ilçelerde ölümlü kazalar son günlerde artış gösterdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre Konya'da Eylül ayı içinde toplam bin 192 kaza kayıtlara geçti. Bu kazaların 562'si maddi hasarlı, 634'ü de ölümlü yaralamalı kazalar olarak kayıtlara geçti.

Konya'da Eylül ayı içinde meydana gelen kazalarda 9 kişi yaşamını yitirirken 1006 kişi de kazalardan yaralı olarak kurtuldu.

Yılın ilk 9 ayında ise Konya'da 4 bin 244 kaza kayıtlara geçti. İlk 9 ayda Konya'da 4 bin 244 ölümlü yaralamalı kaza, 4 bin 860 maddi hasarlı kaza olmak üzere 9 bin 104 kaza oldu.

Toplam 90 vatandaşımızı kurban verdiğimiz kazalarda 6 bin 698 kişi de yaralı olarak kazaları atlattı.

Konya, ulaştığı kaza sayısıyla İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'dan sonra en çok kaza meydana gelen 5'inci il durumunda bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.