Konya'da 19 Mayıs coşkusu

Konya'da 19 Mayıs coşkusu

Konya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Konya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin’in Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı. İstiklal Marşının okunması ile birlikte sporcular, gençler, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile Gençlik Yürüyüşü başladı.

Kültürpark'ta düzenlenen törene; Konya Valisi Vahdettin Özkan, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin yaptı.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs’ı, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamanın coşkusunun yaşandığını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tek yürek olarak giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır. Bir milletin yeniden dirilişine vesile olan aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Gençliğine armağan etmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün, hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır" dedi.

"BİZİ BİZ YAPAN TARİHİMİZİ, DEĞERLERİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ ASLA UNUTMAMALIYIZ"

Şahin, "Türk Gençliği Olarak; üreten, araştıran, teknolojiyi takip eden ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için gayret gösteren geleceğin bireyleri olarak da, bizi biz yapan tarihimizi, değerlerimizi, kültürümüzü de asla unutmamalıyız. Diğer yandan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu da asla kaybetmemiz gerekliliğini hatırlatmak istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizin, sporcularımızın ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şiirler, halk oyunları ve sportif gösterilerle devam eden program, uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara verilen ödül töreniyle sona erdi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.