KONYA VE KONYALIYA HAKARET EDEN KİŞİYE SORUŞTURMA

KONYA VE KONYALIYA HAKARET EDEN KİŞİYE SORUŞTURMA

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada Konyalı, Konya, Hz. Mevlana ve Atatürk'ü aşağılayan kişi hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık şüpheli hakkında gözaltı kararı da verdi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Sosyal medya paylaşım sitelerinde yayınlanan Hz. Mevlana, Hz. Şemsi Tebrizi ile Konya’mızı ve Konyalı vatandaşlarımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aşağılayıcı şekilde konuşma gerçekleştirilmesi ve sosyal medyada yayınlanması ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile söz konusu video içeriği nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Şüpheli E.G. isimli şahıs hakkında Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki yasaya muhalefetten, TCK 130/1 (kişinin hatırasına hakaret suçu) ve TCK 216/2 (halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu) Maddeleri gereğince soruşturma başlatılmıştır.

Şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilmiş, Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü ve sonucu hakkında ayrıca bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.' açıklamasını yaptı.

Etiketler :