Konya Valisi Vahdettin Özkan sağlık çalışanlarının yanında olduğunu gösterdi ve işlem yapılması talimatını verdi

Konya Valisi Vahdettin Özkan sağlık çalışanlarının yanında olduğunu gösterdi ve işlem yapılması talimatını verdi

Koronavirüs salgınında Türkiye’de 178 gün geride kaldı. Sağlık çalışanlarının fedakâr çalışmaları büyük takdirle karşılandı. Vali Vahdettin Özkan da sağlık çalışanlarına sahip çıkarak yeni kararı resmen ilan etti.

Koronavirüs salgınında Türkiye’de 178 gün geride kaldı. Bu süreçte virüse yakalanan hastalara yapılan tedavi dünyaya örnek oldu. Sağlık çalışanlarının fedakâr hareketleri ise büyük takdirle karşılandı. Konya Valisi Vahdettin Özkan da sağlık çalışanlarına bir mesaj yayınladı.

Küresel salgının Türkiye’de ilk görüldüğü 10 Mart tarihinden bu yana 178 gün geride kaldı. Bu süreçte dünyanın takdir ettiği sağlık sisteminin ana elemanları sağlık çalışanları da büyük alkış topladı.

6 aya yakın bir zamandır devam eden salgında 24 bine yakın sağlık çalışanı da koronavirüse yakalandı. Fedakârca çalışan sağlık çalışanları hakkında bazı vatandaşların şikâyetçi oldukları ve CİMER kanalıyla şikâyetlerini ilettikleri ortaya çıktı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da sağlık çalışanlarına sahip çıkarak kurum içi bir yazı yayınladı. Yazıda sağlık çalışanlarının motivasyonunu korumanın önemine vurgu yapıldı.

Vali Özkan’ın yazısında şu görüşlere yer verildi:

* Covid-19 salgınıyla mücadelede özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımız hakkında sosyal medya üzerinden veya toplum içerisinde yapılan olumsuz, onların görev şevkini, motivasyonlarını kırıcı paylaşımlar ve söylemler olduğu müşahede edilmiştir.

* Salgınla mücadelenin ön safında yer alan sağlık kurumları ve çalışanlarımız hakkında yapılan her türlü gerçekdışı ve kamuoyunu yanıltıcı paylaşımların tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından titizlikle takip edilmesi ve lüzumu halinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmesi ve Valiliğimize bilgi verilmesi

* Sağlık birimlerimiz ve çalışmaları hakkında CİMER veya diğer başvuru usulleriyle yapılan başvuruların sorumlu yöneticiler tarafından değerlendirilmek suretiyle cevaplandırılarak salgınla mücadelede aktif olarak görev yapan personelin idari işlerden dolayı asli görevini aksatmasına meydan verilmemesi konusunda bilgi ve gereğini rica ederim.

ehvgoi-xkaahiir.jpg

Etiketler :