Konya Valisi Özkan'dan Kurban Bayramı mesajı: Komşusu açken tok yatan bizden değildir

Konya Valisi Özkan'dan Kurban Bayramı mesajı: Komşusu açken tok yatan bizden değildir

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Kurban Bayramı münasebeti ile yayımladığı açıklamada, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” ikazına uygun şekilde ihtiyaç sahiplerinin sevindirildiği bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın huzur ve mutluluğu içindeyiz" dedi

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Kurban Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayımladı. Vali Özkan Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak kabul edilen depremler nedeniyle bayram sevincinin buruk yaşanacağını söyledi.

Vali Vahdettin mesajında şu ifadelere yer verdi:

Toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı,
Peygamber Efendimizin “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” ikazına uygun şekilde ihtiyaç sahiplerinin sevindirildiği bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın huzur ve mutluluğu içindeyiz.

Hoşgörünün egemen olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı, toplumsal barışı güçlendiren, tüm İslam alemini kaynaştıran ve bütünleştiren bu müstesna günlerde yoksulu gözetme, muhtaçla paylaşma gibi yüce duygular da en üst seviyeye çıkmaktadır.

Bayramların bize hatırlattığı yüksek insani vasıflar ile ecdadımızdan miras bu değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılması da öncelikli vazifemiz ve temennimizdir.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak kabul edilen deprem nedeniyle sevincini buruk yaşayacağımız bu Kurban Bayramının Milletimizin daha çok dayanışmasına ve yardımlaşmasına vesile olmasını niyaz ederek tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.