Konya Valiliği'nden izinlerle ilgili yeni açıklama geldi! Kimler kaç gün izin yapacak?

Konya Valiliği'nden izinlerle ilgili yeni açıklama geldi! Kimler kaç gün izin yapacak?

Konya Valiliği kar yağışı sebebiyle izin yapacak personellerle ilgili duyurusunu yapmıştı. Duyuruda anlaşılmayan bazı bölümler olduğu anlaşılınca yeni açıklama yapıldı.

Konya Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekildeydi:

Valiliğimizce; Devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle: Hamile, engelli, üç yaş altı çocuğu bulunan kadın (istisnai kurumlar hariç) ve harp malulü, gazilerden (% 40 üzeri sağlık raporu bulunanlar) kamu görevlilerine 24 Ocak'tan itibaren 5 gün süre ile idari izin verilmiştir.

Aynı şekilde; Halk eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüpleri 24 Ocak'tan itibaren 3 gün süre ile tatil edilmiştir.

Söz konusu metinde anlaşılmayan ve yanlış anlaşılan yerlerle ilgili Valilikten yeni açıklama geldi. Açıklamada "İdari izin tasarrufuyla ilgili Valiliğimizce yayınlanan metinde geçen "istisnai kurumlar" ibaresinden kasıt; mahiyeti itibariyle sürekli sunulması gereken hizmetleri icra eden Kamu birimleridir. (Emniyet, Jandarma, Sağlık, AFAD, 112 Acil Arama, İtfaiye, Orman Müdahale, Karayolları ve Belediye Müdahale Birimleri gibi)

Ayrıca kreşler; özellikle istisnai kuruluşlarda çalışanların mağdur olmaması için 3 gün değil sadece Pazartesi günü (meteorolojik nedenlerle servisler çoğu yerde çalışamadığı ve fiili bir imkansızlık olduğundan) hizmete ara verebilecektir" cümlelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.