Konya Valiliği ve Meteoroloji saat verip uyardı! O ilçelerde yaşayanlar dikkat

Konya Valiliği ve Meteoroloji saat verip uyardı! O ilçelerde yaşayanlar dikkat

Konya Valiliği, 23 Nisan günü beklenen sağanak yağış nedeniyle uyarı yayımladı. Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğine işaret edilerek, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı tedbirli olması istendi

Konya Valiliği, Meteoroloji son hava durumu tahminlerini paylaşarak, 23 Nisan günü öğlen 12.00 akşam 20.00 saatleri arasında beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle uyarı yayımladı.

Konya Valiliği'nin resmi sosyal medya hesaplarından Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün son verileri eklenerek yayımlanan uyarıda şu ifadeler kullanıldı.

Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu uyarısında, 23 Nisan Pazar günü Konya'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğlen ve akşamın ilk saatlerinde Yunak, Tuzlukçu ve Çeltik başta olmak üzere kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiği belirtilerek, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji uyarısında şu ifadelere yer verildi:

Yapılan son değerlendirmelere göre Pazar günü görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öyle ve akşamın ilk saatlerde Konya'nın Kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden, ani sel su baskını Yıldırım yerel küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir başlama saati 12.00 bitiş saati 20.00.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.