Konya Valiliği saat verip sarı kodla uyardı! O bölgelerde kuvvetli yağış, ani sel, yıldırım risklerine dikkat

Konya Valiliği saat verip sarı kodla uyardı! O bölgelerde kuvvetli yağış, ani sel, yıldırım risklerine dikkat

Konya Valiliği, Meteoroloji son hava durumu tahminlerini paylaşıp, akşam saat 21.00'e kadar 13 ilçe ve çevresinde beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışlara dikkat çekerek, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve ulaşımda aksama risklerine karşı uyardı

Konya Valiliği, Meteoroloji'nin son hava durumu tahminlerini paylaşarak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Meteoroloji'nin sarı kodlu uyarısında 26 Mayıs 2023 Cuma (bugün) öğlen saat 12.00 ile akşam saat 21.00 saatleri arasında Konya'nın kuzey ve batısında, özellikle Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Çeltik, Derbent, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde beklenen yerel sağanak ve gök gürültülü kuvvetli yağışlara dikkat çekerek, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı ve ulaşımda aksama risklerine karşı uyarıda bulunuldu.

Konya Valiliği'nin resmi sosyal medya hesaplarından Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün son verileri eklenerek yayımlanan uyarıda şu ifadeler kullanıldı: Konya’nın Kuzey ve Batısında Yerel Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım, Ulaşımda Aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Konya'nın batı ve kuzey kesimleri ile Aksaray çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü uyarısında şu ifadeler kullanıldı:

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğle saatlerinden itibaren Konya'nın kuzey ve batı kesimlerinde, Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Çeltik, Derbent, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Tuzlukçu ve Yunak'ta, yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.