Konya Valiliği duyurdu! Kentteki tüm ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Konya Valiliği duyurdu! Kentteki tüm ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Konya Valiliği, orman yangılarıyla ilgili mücadele kapsamında kent ormanı ve mesire alanları dışındaki tüm ormanlık alanlara girişleri 2 ay boyunca yasakladı.

Konya Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, orman yangınlarının önlenmesine ilişkin faaliyetlerde Tarım ve Orman Bakanlığının dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarının imkanlarından yararlanma ve yardımlaşma konusunda bazı kararlar aldı.

Buna göre, Konya'daki Kent Ormanı ve mesire yerleri dışındaki tüm ormanlık alanlarda ormanlara girişler, her türlü piknik yapılması 31.07.2021- 30.09.2021 tarihleri arasında yasaklandı.

Kararda, ormanlık alanlara girişlerle ilgili yasaktan, ormanlardaki sürü sahipleri ile taş ocağı ve madencilik faaliyetleriyle uğraşanların, kamu kurum ve kuruluşlarının ormanlık alandaki şantiyeler içinde çalışanların muaf olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada: “Orman yangınlarının önlenmesine ilişkin faaliyetlerde Tarım ve Orman Bakanlığının dışındaki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının imkanlarından yararlanma ve yardımlaşma konusunda 6831 sayılı Orman Kanunun 69’ncu maddesine göre düzenlenen ve Bakanlar Kurulunun 10.09.1976 gün 7/12520 sayılı kararıyla yürürlüğe giren “Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler” hakkındaki yönetmeliğin 32’nci maddesi gereğince Konya İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu kararları aşağıdadır.

1-İlimizde bulunan kent ormanı, mesire yerleri dışındaki tüm ormanlık alanlarda ormanlara girişler ve her türlü piknik yapmak, 31.07.2021-30.09.2021 tarihleri arasında yasaklanmıştır. 2-Ormanlardaki sürü sahipleri, taş ocağı, madencilik faaliyetleri ile uğraşanlar, 3-Ormancılık faaliyetlerinde çalışanlar, 4-Kamu kurum ve kuruluşlarının ormanlık alan içindeki şantiyelerde çalışanlar, hariç olmak üzere her türlü ormanlık alanlara girişler 31.07.2021-30.09.2021 tarihleri arasında yasaklanmıştır. İş bu 4 maddelik “Konya İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Kararları” Konya İli dahilindeki Kaymakamlıklara, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Köy/Mahalle Muhtarlıklarına ve Orman İşletme Müdürlüklerine gönderilmek üzere müştereken tanzim ve imza altına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.