Konya TOKİ Beybes Konutları kura sonuçları | CANLI YAYIN

TOKİ Konya Meram Beybes kuraları başvuruları başlıyor. TOKİ’nin Konya’da yaptığı Beybes Konutları için başvurular duyuruya çıktı. 28 Mart tarihinde başlayacak olan başvurular için 2.000 Türk Lirası başvuru bedeli isteniyor. Kura sonuçları açıklanıyor.

TOKİ Konya Meram Beybes konut belirleme kurası için talep toplama başladı. Şehrin havası en güzel yerlerinden biri olan Meram’da yapımı tamamlanmış toplam 180 konut için başvurular 28 Mart tarihinde başlıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, (İl nüfusuna kayıtlı olmayan hak sahiplerinden sözleşme aşamasında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alınacak belge istenecektir.

BAŞVURU BEDELİ NE KADAR?

TOKİ, Beybes Konutları için başvuru bedelini 2.000 Türk Lirası olarak belirledi. Başvuru ücreti Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Aydoğdu Şubesi’ne yatırılıyor. Ayrıca başvurular e-Devlet üzerinden (e-Devlet başvuruları 31 Mart 2022 tarihinde sona erecektir) yapılabiliyor.

KURALAR NE ZAMAN?

28 Mart 2022-01 Nisan 2022 tarihleri arasında başvurular yapılabilecek.

Asil hak sahipleri kuraları 08 Nisan 2022 tarihinde noter huzurunda canlı yayında yapılacağı bildirilmiş ardından yapılan açıklamada kuraların 12 Nisan 2022 günü yapılacağı duyurulmuştu.

Yine asil hak sahipleriyle sözleşmeler 18 Nisan 2022 - 29 Nisan 2022 tarihleri arasında imzalanacak.

Yedek hak sahipleriyle 16 Mayıs 2022 - 20 Mayıs 2022 (Asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemlerini tamamladıktan sonra kalan konutlar için) sözleşme imzalanacak.

DEVİR YAPILABİLİYOR MU?

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre Beybes Konutları’nda kurada kendisine konut çıkan vatandaşlar 1 yılın sonunda konutlarını satabilecek ya da devredebilecekler.

Konutların en geç 36 ay içinde teslim edileceği bildirildi.

KURA SONUÇLARI

Kura sonuçları bugün noter huzurunda yapılacak kuranın ardından belli olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum