Konya Teknik Üniversitesi ve KOP'tan önemli işbirliği!

Konya Teknik Üniversitesi ve KOP'tan önemli işbirliği!

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ile Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı​ Mahmut Sami Şahin tarafından imzalanan protokol ile hem gençlere istihdam alanı yaratılacak hem de sanayinin nitelikli ara elaman ihtiyacı karşılanacak

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ile Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında “KOP Mesleki Deneyim İle Nitelikli Gençler Projesi” uygulanması, izlenmesi ve denetimine ilişkin protokol imzalandı. Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik ile Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı​ Mahmut Sami Şahin tarafından imzalanan protokol ile hem gençlere istihdam alanı yaratılacak hem de sanayinin nitelikli ara elaman ihtiyacı karşılanacak.

Protokolün hayırlı olmasını temenni eden Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Protokol, mezunlarımızın aldıkları eğitime ilave olarak sanayinin ihtiyacı olan alanlarda, kendilerini geliştirmelerine imkan tanıyacak, yeni bilgilerle donanımlı hale gelmelerine fırsat verecek ve istihdamlarına yardımcı olacak. Ayrıca sanayimizin ihtiyacı olan ara eleman gücü, teknik eleman gücünün karşılanmasına katkı sağlayacak. Konyamız başta olmak üzere, Konya sanayimize dolayısı ile ülke sanayimize faydalı olmasının diliyorum. Bu vesileyle başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Mahmut Sami Şahin’e üniversitemiz öğretim elemanlarına teşekkür ediyorum ” dedi.

Resim

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ise yaptığı konuşmada, “Türkiye son yıllarda sanayi üretimiyle ve ihracat rakamlarıyla ciddi bir konuma geldi. Gelmiş olduğu bu konumu daha yukarıya taşıyabilmek ve ürettiği ürünlerde katma değeri yüksek ürünlerin artışını sağlayabilmesi adına ciddi adımlar atmaya başladı. Bizde bölgenin kalkınmasına katkı sağlayabilecek bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan teknik nitelikli elemanların üniversiteyi bitirdikten sonra daha nitelikli hale gelerek sanayinin ihtiyacını karşılamasına katkıda bulunacak bir projeye katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz. Konya sanayimiz otonom, kimya gibi alanlarda son yıllarda öne çıkmış bulunmakta yeni yapılacak yatırımlarla da bu alanlarda da teknik eleman ihtiyacı daha da görünür olacaktır. Bu anlamda bizlere de destek veren ve projelerimizi onaylayan Sayın Bakanımız Mustafa Varank’a çok teşekkür ediyorum. Başta Konyamız olmak üzere ülkemize hayırlı olmasın diliyorum.” dedi.

Resim

Protokol, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2021 yılı yatırım programında yer alan “KOP Sosyal Gelişim Programı (Genç ve Kadın İstihdamı) uygulanmasını, izlenmesini ve denetimine ilişkin esasları kapsıyor. Bu protokol ile özellikle otomasyon, kimya alanlarında teknikerlik eğitimi almış mezunlara yönelik bir proje olmakla beraber verilecek 2 haftalık eğitimi kapsayacak. Protokolün amacı, mezunların sanayiye daha faydalı olmalarını sağlayarak Konya ve ülke sanayisine destek olmak ve mezunların sanayinin ihtiyacı olan eleman talebini karşılamak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.