Konya Tabip Odası Başkanı Öztürk'ten anlamlı 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklaması

Konya Tabip Odası Başkanı Öztürk'ten anlamlı 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklaması

Konya Tabip Odası Başkanı Öztürk, 30 Ağustos mesajında, "26 Ağustos’ta Büyük Taarruz ’la başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlanan Kurtuluş Savaşı’mız yalnızca bizlere değil, dünyadaki tüm milletlere örnek olmuştur" dedi

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, "Vatan sevgisi, bağımsızlık tutkusu ve kahramanlığın destanlaştığı kutlu bir mücadelenin iftihar günü olan 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla idrak ediyoruz" dedi.

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

26 Ağustos’ta Büyük Taarruz ’la başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlanan Kurtuluş Savaşı’mız yalnızca bizlere değil, dünyadaki tüm milletlere örnek olmuştur.

Bu zafer; bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir.

"BİZLERE DÜŞEN EN ÖNEMLİ GÖREV AYNI ŞUUR VE RUHLA, VATANIMIZA SAHİP ÇIKMAK"

Tarih boyunca gücünü, iman, birlik ve beraberlikten alan milletimizin sahip olduğu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve Büyük Taarruz Ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır. Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev aynı şuur ve ruhla, atalarımızın emaneti vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır.

Milletimiz dün olduğu gibi bugün de bu sorumluluğunu milli birlik ve beraberlik düşüncesiyle hür ve bağımsız yaşama kararlılığını sürdürecektir.

Bu görkemli zaferin yıl dönümünde, başta Gazi M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve tazimle anıyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.