Konya Şeker'de nöbet değişimi

Konya Şeker'de nöbet değişimi

AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Konuk, Pankobirlik'in 65. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden aday olmayacağını açıkladı

KONYA (AA) - AK Parti Karaman Milletvekili ve Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Genel Başkanı Recep Konuk, Pankobirlik'in 26 Ağustos'ta yapılacak 65. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan adayı olmayacağını söyledi.

Konuk, Konya Şeker Konferans Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısında, görev yaptığı süre boyunca çiftçiye ve ülkeye hizmet etme mücadelesi verdiğini söyledi.

Çumra Belediye Başkanıyken başladığı mücadeleyi Konya Şeker Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde devam ettirdiğini anlatan Konuk, "Çiftçinin işini büyütmeyenler, büyütmek istemeyenler gidecek, çiftçinin işini büyütenler gelecek diyerek yola çıktım. Birlikte yürüdük ve netice aldık." ifadelerini kullandı.

Konuk, karşısına çıkan hiçbir olumsuzluğun kendisini yıldırmadığını, Çumra Şeker Fabrikasının temelini, bu işe gönül verenlerle birlikte attıklarını belirtti.

İnşaatın sorunsuz ilerlemesi için, beraberindeki ekiple, günlerce evlerine dahi gidemedikleri dile getiren Konuk, şöyle devam etti:

"Bu gayret ve bu heyecanı sergileyen arkadaşlarıma şunu dedim, 'Bakın hepimiz bu işe kellemizi koyduk ama unutmayın burası bir kooperatif. Mahkeme kadıya mülk değil. Unutmayın mahkeme baki, kadı fani. Burada da Konya Şeker baki, biz faniyiz. Bir gün gelecek ve ben dahil hepimiz şimdi temelini attığımız bu fabrikanın kapısından kimlik bırakarak içeri gireceğiz. İşte o gün geldi. Ben de artık inşa ettiğim, inşasında emeğim olan 45 üretim tesisini barındıran 8'i kampüs olmak üzere 11 yerleşkenin nizamiye kapısından kimlik bırakarak gireceğim. 1999'da çiftçinin huzurunda 'adayım' dedim, bugün de çiftçinin huzurunda 'aday değilim' demek için sizi davet ettim."

Konuk son olarak, "Önümüzde parlak bir gelecek var ve ben, benim gibi bir fani olmadan da bu kurumun, ilelebet baki kalacak bu kurumun, işlerinin yürüdüğünü görmek ve bunu görerek daha da huzurlu olmak istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :