Konya Sarayönü'nde Millet Bahçesi Beşgöz Gölü Etrafına Yapılacak

Konya Sarayönü'nde Millet Bahçesi Beşgöz Gölü Etrafına Yapılacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sarayönü’ne yapacağı Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulundu. Başkan sadece Sarayönü’ne değil, aslında tüm Konya’ya hizmet edecek çok güzel bir alan olacak dedi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sarayönü’nde çeşitli incelemeler ve ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Beşgöz Göleti çevresinde yapacağı Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulunan Başkan Altay, burada yaptığı açıklamada, Konya’nın tüm ilçelerinde olduğu gibi Sarayönü’nde de çok önemli yatırımların hayata geçirildiğini hatırlattı.

Başkan Altay, “16 derslikli bir okul tamamlandı. Sezonla birlikte Milli Eğitim’e teslim edeceğiz. Mevcut okulun olduğu yer yıkılarak Sarayönü’ne çok güzel bir meydan kazandırıldı. Ayrıca KOP ile birlikte kültür merkezi inşaatını tamamladık. İnşallah sonbaharda bunların açılışlarını gerçekleştiririz.” ifadelerini kullandı.

30 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIM GERÇEKLEŞİYOR

Beşgöz su kaynağı bölgesinin Konya’ya çok yakın olduğunu, ayrıca doğal ve çok güzel bir kaynak konumunda olduğunu ifade eden Başkan Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye kazandırdığı Millet Bahçelerinin en güzel örneklerinden birinin de Sarayönü’ne inşa edileceğini söyledi.

90 bin metrekarelik alandaki su kaynağının bulunduğu yerde insanların doğayla buluşma imkanı olacağını kaydeden Başkan Altay, “Yürüyüş yoları, bisiklet yolları, Millet Kıraathanesi, Millet Kütüphanesi’nin bulunduğu 30 milyon liralık bir yatırım gerçekleştiriliyor.

Sayın Cumhurbaşkanımıza şehirlerimize kazandırdığı Millet Bahçelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Konya’da birçok Millet Bahçesi’nin ihalesini gerçekleştirdi, yapımına başlanıyor. Konya merkezde olduğu gibi Sarayönü’nde de süreç tamamlanıyor.

Burası sadece Sarayönü’ne değil, aslında tüm Konya’ya hizmet edecek çok güzel bir alan. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve emeği geçenlere Konyalılar adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

İLÇE BELEDİYELERİMİZLE TÜM KONYA’YA HİZMET EDİYORUZ

İlçelerde bir taraftan tarımsal kalkınmayı ve insanların gelirlerinin artırılmasını sağlarken bir taraftan da sosyal hayatın eksiklerini giderdiklerini kaydeden Başkan Altay, “Okulundan meydanına, kültür merkezinden düğün salonuna ve Millet Bahçesi’ne kadar her şey ilçelerimizin daha yaşanılabilir hale gelmesi için. İlçe belediyelerimizle koordineli şekilde tüm Konya’ya iyi hizmetlerde bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerine birçok hizmette bulunduğunu belirterek, verdiği desteklerden dolayı Başkan Altay’a teşekkür etti.

Başkan Altay, daha sonra AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Tevfik Tığlıoğlu, Yavuz Selim Özkan, Zehra Ceylan, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve AK Parti Sarayönü İlçe Başkanı Adnan Tayyipoğlu ile birlikte Sarayönü KOMEK Şubesi’nde yapımı tamamlanan yüzme havuzu ve Sarayönü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak El Beceri Atölyesi binasında da incelemelerde bulundu.

20200710-2-43374867-56580811.jpg

Etiketler :