Konya Ribat Derneği’nin açtığı su kuyularında önemli detay

Konya Ribat Derneği’nin açtığı su kuyularında önemli detay

Türkiye’nin önemli yardım derneklerinden Konya merkezli Ribat bugüne kadar sadece Türkiye’de değil dünyanın farklı mazlum coğrafyalarına götürdüğü yardım eliyle yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Türkiye’de ve dünyada yaşanan koronavirüs salgını süresince hem Türkiye’de hem dünyanın birçok yerinde faaliyetlerini aralıksız devam ettiren Ribat İnsani Yardım Derneği, üstüne düşeni en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor.

Mazlum coğrafyalar başta olmak üzere doğal felaketlerin yaşandığı dünya şehirlerinde de sürekli faal olan Ribat Derneği özellikle Ortadoğu ve Afrika’da çekilen su sıkıntısını gidermek için açtığı su kuyularıyla insanlara cansuyu oluyor.

Ribat Derneği’nin açtığı su kuyularında ise önemli bir detay gözlerden kaçmadı.

Bugüne kadar 3 kıtada 39 ülkeye yardım elini uzatan dernek Osmanlı yadigârı topraklarda sancağın inmemesini sağlıyor.

Ribat İnsani Yardım Derneği, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizlikle anılan kıtalarda yoksulluğun yaygınlaşmasında siyasi istikrarsızlık, etnik çatışmalar, iklim değişikliği gibi nedenlerle suya ulaşamayan ülkelerde açtığı su kuyularına Türk Dünyası’yla özdeşleşmiş kişilerin ve yerlerin isimlerini veriyor.
Bugüne kadar açılan kuyulara Ertuğrul Gazi, Sahibi Ata, Süleyman Şah gibi isimleri veren Ribat İnsani Yardım Derneği bu isimlerin yaygınlaşması için faaliyetlerine devam ediyor.

KUYULAR NASIL AÇILIYOR?

Ribat İnsani Yardım Derneği’nden yapılan açıklamada bağışçının su kuyusunun bedelini tek başına ya da oluşturulan ortaklar ile kuyuya isim verebildikleri bildirildi.

Etiketler :