Konya Ovası, suyla bereketlenmeye devam ediyor

Konya Ovası, suyla bereketlenmeye devam ediyor

Türkiye’nin tahıl ambarı konumunda olan ve 2,6 milyon hektar tarım arazisi bulunan Konya’da, DSİ Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü inşa ettiği barajlar, göletler, iletim kanalları ve taşkın koruma tesisleri ile geçmişten günümüze...

Türkiye’nin tahıl ambarı konumunda olan ve 2,6 milyon hektar tarım arazisi bulunan Konya’da, DSİ Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü inşa ettiği barajlar, göletler, iletim kanalları ve taşkın koruma tesisleri ile geçmişten günümüze süren bu mücadelede aktif görev almaktadır.

konya-ovasi,-suyla-bereketlenmeye--(4).jpg

M.Ö. 7000-5000’li yıllarda sınırlı bir alanda yapılan ve Çarşamba Çayı ile mücadele içerisinde sürdürülen tarım, günümüzde çok daha geniş bir alanda ve daha modern tekniklerle yapılıyor.  Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Konya-Çumra 3. Merhale Projesi kapsamında, Çarşamba Çayı, Göksu Nehri ve Beyşehir Gölü’nün sularından azami fayda sağlayacak, Apa Barajı, Bağbaşı Barajı, Mavi Tüneli, Hotamış ve Suğla Depolamaları, BSA Kanalı, Apa-Hotamış İletim Kanalı tesisleri tamamlandı.  Çalışmaları devam eden Bozkır Barajı, Afşar-Hadimi Barajı, Afşar-Bağbaşı Hadimi Tüneli gibi milyarlarca liralık tesisler de tamamlandığında yaklaşık 9000 yıldır Ova’ya hayat götüren Çarşamba Çayı misyonuna devam edecek, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ise hem Çatalhöyük mirasına sahip çıkmanın hem de yaptığı yatırımlarla bölge insanının hayat kalitesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşayacak.

konya-ovasi,-suyla-bereketlenmeye--(3).jpg

konya-ovasi,-suyla-bereketlenmeye--(7).jpg

konya-ovasi,-suyla-bereketlenmeye--(8).jpg

konya-ovasi,-suyla-bereketlenmeye--(5).jpg