Konya Milletvekili Kalaycı'dan kamu çalışanlarına ek zam ve refah payı çağrısı

Konya Milletvekili Kalaycı'dan kamu çalışanlarına ek zam ve refah payı çağrısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, asgari ücrette tarihi bir artış sağlandığını hatırlatarak, kamu çalışanlarına da ek zam ve refah payı verilmesi gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, asgari ücrete enflasyonun çok üzerinde bir zam verilerek ekonomik zorluklara direnen başta asgari ücretliler olmak üzere tüm çalışanlarının yüreğini su serptiğini, kamu çalışanlarına da ek zam ve refah payı verilmesi gerektiğini söyledi.

Partisi adına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulundan görüşülen 299 sıra sayılı kanun teklifinin geneli üzerine konuşan Mustafa Kalaycı, asgari ücretin yüzde 50,4 artırılarak 4.253 lira 40 kuruşa yükseltildiğini, asgari ücretten vergi alınmaması ve tüm işçilerin ücret gelirlerinin asgari ücrete kadar kısmından gelir ve damga vergilerinin kaldırılması konusunda da tarihi mutabakat sağlandığını anımsattı. Asgari ücrete enflasyonun çok üzerinde bir zam belirlenmesi ve vergi alınmaması kararının hayat pahalılığından dolayı zor günler geçiren, ekonomik zorluklara direnen başta asgari ücretliler olmak üzere tüm çalışanları memnun edip yüreklere su serptiğini kaydeden Kalaycı, sağlanan artıştan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e, işçi ve işveren sendikaları ile bakanlıkların çalışanlarına teşekkür etti.

“BİR TAAHHÜDÜMÜZ DAHA YERİNE GELMEKTEDİR”

Kalaycı, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıyla tarihi bir reforma imza atıldığını, dolayısıyla bu kanun teklifinin tarihi bir nitelik taşıdığının altını çizerek, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin yıllardır dile getirdiği, asgari ücretten vergi alınmaması ve çalışanların asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılması görüşü karşılığını bulmakta ve seçim beyannamelerimizdeki bir taahhüdümüz daha yerine gelmektedir. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması tüm çalışanlara maaş artışı olarak yansıyacaktır. Ücretlilerin asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılması sonucu, kamu çalışanlarının ve asgari ücretin üzerinde ücret alan işçilerin net ücretlerinde bekar olanlar için 300 TL düzeyinde artış bulunmaktadır. Diğer yandan, bütün emekli gruplarını içine alan bir düzenleme yapılacağı, emeklilerimizin en alt düzeydeki emekli maaşının daha yukarılarda olmak üzere kademeli bir şekilde ele alınacağı, memurlara enflasyonun üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştirileceği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız tarafından açıklanmıştır” dedi.

“KAMU ÇALIŞANLARINA EK ZAM VE REFAH PAYI VERİLMELİ”

Kamu çalışanları ve emeklilerinin mali ve sosyal haklarının toplu sözleşmeyle belirlendiğini belirten Mustafa Kalaycı, buna göre, aylıkların 2022 yılının Ocak ayında yüzde 5, Temmuz ayında yüzde 7 oranında artırılacağını, ayrıca önceki 6 aylık enflasyona göre enflasyon farkı verilmesinin sözkonusu olacağını vurguladı. Kamu çalışanlarına ek zam ve refah payı verilmelisi, ayrıca 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmada da ek gösterge sisteminin tüm memurları kapsayarak dengesizliklerin giderilmesi gerektiğini dile getiren Kalaycı, “İşçi, esnaf ve çiftçi emekli aylıkları, 5510 sayılı Kanun uyarınca 2022 yılı Ocak ve Temmuz aylarında önceki altı aylık enflasyon oranında artırılacaktır. Emeklilerin aylıkları enflasyonun üzerinde ve geçimlerini sağlayabileceği düzeyde artırılmalı, emekli aylıklarından kesilen katılma payları kaldırılmalıdır. Ayrıca, aynı şartları taşımakla birlikte farklı zamanlarda bağlanan emekli aylıkları arasında oluşan farklılıklar giderilmeli, dengeye getirilmedir. MHP olarak emekli aylıklarının iyileştirilmesi konusunda alınacak her kararın yanında, emeklilerimizi, dul ve yetimlerimizi sevindirecek her teklifin arkasındayız, destekçisiyiz” diye konuştu.

“PRİM YÜKÜ MUTLAKA HAFİFLETİLMELİ”

Asgari ücret artışından dolayı başta BAĞ-KUR primleri ve genel sağlık sigortası primleri ile idari para cezaları olmak üzere asgari ücrete endeksli birçok yükümlülüğün önemli oranda artacağını söyleyen Kalaycı, esnafın ve çiftçinin SGK prim yükünün mutlaka hafifletilerek BAĞ-KUR primlerinde indirim yapılmasını talep etti.

Kalaycı sözlerine şöyle devam etti; “Vergi ve oda kaydı olup Bağ-Kur kaydı olmayan esnafımıza ve çiftçimize, geçmiş hizmetleri borçlanabilme hakkı tanınmalıdır. Ayrıca, AVM ve büyük market zincirlerinin şube açmaları acilen kurallara bağlanmalıdır. Tarım desteklerinden kesilen 4 milyar liralık vergilerin iadesi ve tohum desteği ödemeleri de çiftçimizin hesaplarına hızla yatırılmalıdır. Çiftçimize mutlaka gübre temin edilmeli, gübre ve yem destekleri daha da artırılmalı, tarımsal sulamada kullanılan elektrik için mesken tarifesi uygulanmalıdır. Ayrıca çiftçimize haciz uygulamaları durdurulmalı, tarımsal kredi borçları uzun vadeli ve uygun şartlarda yapılandırılmalıdır”

“TÜRK DEVLETİ HER GÜÇLÜĞÜN ÜSTESİNDEN GELMEYE MUKTEDİRDİR”

Konuşmasında güvenlik korucuları, gaziler ve şehit ailerinin çeşitli taleplerini de aktaran Kalaycı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik önlem paketinin hemen amacına ulaşarak, döviz kurlarının yüksek oranda ve tepetaklak düştüğünü, döviz artışına dayalı fiyat artışlarının da geri alınması gerektiğini belirtti. Kalaycı şunları söyledi; “Döviz kurlarında yaşanan oynaklıkların temelsiz olduğunu, dövizdeki tırmanışın ekonomik gerçeklerle bağdaşmadığını söylemiştik. Nitekim, kurdaki artışın büyük kısmının köpük olduğu, hatta müsilaj olduğu ortaya çıkmıştır. Aziz milletimiz müsterih olsun, Türk devleti her güçlüğün üstesinden gelmeye muktedirdir. Türkiye, bir yandan pandemiyle ve pandemi kaynaklı sorunlarla, bir yandan terörle başarılı bir mücadele verirken, diğer yandan da maruz kaldığı bölgesel ve küresel dayatmaları, ekonomik ve siyasi baskıları Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin sağladığı imkânlarla alınan etkili tedbirler sayesinde boşa çıkarmaktadır. Cumhur İttifakı Türkiye’yi kem gözlerden, kötü sözlerden, karanlık emellerden fedakarca koruyacak, milletimizle bir ve bütün halinde geleceği inşa edecektir. Bizim ana gayemiz, lider ülke Türkiye hedefine ulaşmak, Türk dünyasının, İslam âleminin ve bütün mazlum milletlerin yegâne ümidi olan Türkiye'yi küresel bir güç hâline getirmek, tarihin tekerrürünü sağlamaktır. Kim ne derse desin, Türkiye, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle kutlu hedeflerine Allah’ın izniyle ve inayetiyle ulaşacaktır.”

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma haftasında rahmetle yad eden Kalaycı;

Korkma, diye başlıyor İstiklal Marşımız, Korkma!

Korkma, varsın ihanet karanlık sokaklarda kol gezsin,

Korkma, varsın işbirlikçiler hainlerle elele versin,

Korkma, yine bütün dünya karşımıza geçsin;

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak;

Kararımız budur, kavlimiz budur” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.