Konya Milletvekili Kalaycı'dan 3600 ek gösterge açıklaması

Konya Milletvekili Kalaycı'dan 3600 ek gösterge açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, düzenlemenin detayları hakkında bilgiler verdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Genel Kurulunda, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin geneli üzerine partisi adına söz alarak konuştu.

Kanun teklifiyle kamu görevlilerinin ek göstergelerinde 15 Ocak 2023 tarihinden geçerli olarak genel anlamda 600 puanlık artış yapılacağını ifade eden Kalaycı, “Kamu çalışanları için ek gösterge çok önemlidir. Ek gösterge bir taraftan memur maaşlarının bir unsuru olurken diğer taraftan emekli aylığı ve emekli ikramiyesi tutarını doğrudan etkilemektedir. 3600 ek gösterge ilk kritik eşiklerden birisidir. 3600 ek göstergenin özellikle emekli ikramiyesi ve emekli aylığına önemli tutarda yansıması bulunmaktadır. Mevcut ek göstergelerin 600 puan artırılması sonucu yıllardır umutla bekleyen bazı kamu görevlileri 3600 ek göstergeye kavuşacaktır” dedi.

EK GÖSTERGEYE HAK KAZANANLAR

MHP’li Kalaycı, yakın zamanda yapılan düzenleme sonucu 3600 ek göstergeye öğretmenlerin yanı sıra şu meslek gruplarının da hak kazandığını açıkladı:

Kamu avukatları, polisler, uzman erbaşlar, uzman jandarmalar ve bekçilerden yüksek öğrenim mezunları, sağlık hizmetleri sınıfında çalışan yüksek öğrenim mezunları, din hizmetleri sınıfında çalışan yüksek öğrenim mezunları, gelir uzmanları, defterdarlık uzmanları, il istihdam uzmanları, mali hizmetler uzmanları, vergi istihbarat uzmanları, içişleri bakanlığı planlama uzmanları, il göç uzmanları, ürün denetmenleri, gümrük ve ticaret denetmenleri ile sosyal güvenlik denetmenlerinden en az üç yıl süreli yüksek öğretim mezunları, bölge müdür yardımcısı, il müdür yardımcısı, ilçe müdürü, daire başkan yardımcısı, başkan yardımcısı, şube müdürü, sayman, şube müdür yardımcısı, sayman yardımcısı, hazine sayman yardımcısı ile yüksekokul, enstitü, merkez, kurum, birlik ve savunma sekreterleri, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, sivil savunma uzmanı ile diğer müdür ve başkan unvanlı kadrolar ve yardımcıları, 4 yıl süreli yüksek öğrenim mezunu jeolog, hidrojeolog, hidrolog, jeomorfolog, jeofizikçi, fizikçi, matematikçi, istatistikçi, yöneylemci (hareket araştırmacısı), matematiksel iktisatçı, ekonomici ve kimyager unvanını almış olanlar ile teknik yüksek öğretmen okulu mezunları.

Ayrıca kadroları genel idare hizmetleri sınıfının birinci derecesinde bulunanlarla ilgili II sayılı cetvelin ‘4. Başbakanlık ve Bakanlıklarda” başlığı ile “5. Yargı kuruluşları bağlı ve ilgili kuruluşlar ile yükseköğretim kuruluşlarında” başlığı altında tek tek tadat edilen müdür ve üzeri bazı yönetici personel ile “6. Mahalli idareler ile bağlı ve ilgili kuruluşlarda” başlığı altında sayılan daire başkanı, büyükşehir belediye ile bağlı kuruluşlarındaki I. hukuk müşaviri, belediye başkan yardımcısı, Boğaziçi İmar Müdürü, İl Afet Ve Acil Durum Müdürü, sivil savunma arama ve kurtarma birlik müdürü ile fen ve tetkik kurulu başkanı.

KALAYCI: VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLDİ

Ek göstergelerde yapılan artışların daha önce emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da aynen yansıtılacağını ifade eden Kalaycı, “Ek gösterge düzenlemesiyle birlikte Milliyetçi Hareket Partisi tarafından verilen sözler yerine gelmekte, başta kamu avukatları, öğretmenler, polisler, uzman erbaşlar, uzman jandarmalar, bekçiler, sağlık hizmetleri sınıfında çalışanlar, gelir uzmanları, defterdarlık uzmanları, şube müdürleri ve müdürler olmak üzere birçok kamu çalışanı umutla bekledikleri 3600 ek göstergeye kavuşmaktadır.

Teklifte, Millî İstihbarat Hizmetleri ve Emniyet Hizmetleri Sınıfına dâhil kadrolar ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar, çarşı ve mahalle bekçisi kadro unvanı esas alınarak ek göstergeleri 3600 rakamının altında olup makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara, her ay aylıkları ile birlikte 1.200 lira tutarında ilave ödeme yapılması öngörülmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak vatan ve millet savunmasında görev alan, terörle kararlı ve korkusuz mücadele veren güvenlik güçlerimize ve milli istihbarat mensuplarımıza yönelik özlük haklarını ve çalışma şartlarını iyileştirici her düzenlemeye her zaman için desteğimiz tamdır. Onlar, Türk milletinin “Ölürsek cennet bizim, kalırsak vatan bizim” diyen kahramanlarıdır.

Kanun Teklifi ile emniyet hizmetleri sınıfı için verilen ek göstergelerin yeterli olmadığı, konumları ile görev ve sorumluluklarını tam karşılamadığı görüşündeyiz. Başta il emniyet müdürlerimiz olmak üzere emniyet güçlerimizin ek göstergelerinin iyileştirilmesi için mevcut düzenlemenin gözden geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.

MHP Milletvekili Kalaycı, ek göstergeleri 3600’ün altında olan diğer kamu çalışanlarının özellikle emekli aylıklarına yansıyacak tazminat oranlarının artırılmasının uygun olacağını vurgulayarak, kamuda sözleşmeli, geçici, vekil, fahri ve ücretli personel çalıştırılması uygulamasının gözden geçirilerek istisnai hallerle sınırlandırılması gerektiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.