Konya Millet Bahçesi'nin ucu göründü sonu da gelecek gibi

Konya Millet Bahçesi'nin ucu göründü sonu da gelecek gibi

Konya'ya yapılması planlanan ve Konya'nın en büyük parklarından biri olacak Konya Millet Bahçesi'nde yeni aşamaya geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan Millet Bahçesi'nin yapımı için ilk aşamaya gelindi.

Konya'ya 1950 yılından geçtiğimiz yıla kadar hizmet veren ve riskli yapılar arasında yer alan ayrıca Konya'ya yeni stadyumun yapılmasıyla birlikte kullanılmayan Atatürk Stadyumu'nun yerine Millet Bahçesi yapılmasına karar verilmişti.

BELEDİYE BİNASI YAPILACAKTI

Uzun süre ne yapılacağı merak konusu olan ve önceki dönem belediye başkanı Tahir Akyürek döneminde Büyükşehir Belediyesi binası yapılması planlanan ancak 2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan Millet Bahçesi yapılmasına karar verilen Atatürk Stadyumu yıkılmıştı.

Konya'nın en işlek yerlerinden biri olan ve civarında birçok eski yapıyı barındıran bölgede Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da 2019 yerel seçimlerinde büyük değişiklik olacağının müjdesini vermişti.

Konya'da uzun yıllar ihmal edilmiş bölgelerin başını çeken eski stadyum Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmıştı. Geriye ise Konyaspor'un maçlarını uzun seneler oynadığı çim saha kalmıştı.

YAPIMI TOKİ ÜSTLENİYOR

Konya'nın en büyük yeşil alanlarından biri olacak olan Konya Millet Bahçesi'nin yapımını Toplu Konut İdaresi Başkanlığı üstleniyor.

29 Nisan 2020 tarihinde TOKİ binasında gerçekleştirilecek ihaleden 10 gün sonra kazanan firma yapım işine başlayacak. Bu tarih de 9 Mayıs 2020 tarihine denk geliyor.

Şartnameye göre de yapım işi başladıktan tam 400 gün sonra kazanan firmanın işini bitirmiş ve millet bahçesini teslim etmiş olması gerekiyor.

17 bin 291 metrekare inşaat alanına sahip, sosyal donatılarla birlikte toplam 81 bin 950 metrekare alana konuşlandırılması planlanan Konya Millet Bahçesi'nin içinde süs havuzu, yeşil alanlar ve alan içinde bir de dev bir caminin yapılması planlanıyor.

Öte yandan TOKİ, Konya Sarayönü Yenicekaya Mahallesi'nde yapacağı Millet Bahçesi için de 22 Nisan tarihinde ihaleye çıkıyor.

Yapılacak ihaleyle bin 426 metrekare inşaat alanına sahip millet kıraathanesi, WC, Balık Satış Birimi ve Su Deposu İnşaatıyla birlikte toplam 88 bin 769 metrekare alana ilçenin en büyük yeşil alanı yapılmış olacak.

Projenin detayları ve ilk görüntüleri ise dünya genelinde birçok başarılı projeye imza atan Hassa Mimarlık Ofisi tarafından hazırlandı.

Hassa Mimarlık, Muharrem Hilmi Şenalp tarafından 1983 yılında kuruldu. Adını Osmanlı Mimarlık Teşkilatı'ndan alan Hassa Mimarlık, mimarlık, mühendislik, şehircilik, inşaat ve restorasyon alanlarında faaliyet gösteriyor.

Aslen Konyalı olan Hilmi Şenalp aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetle üzerinde durduğu birçok projenin de mimarı konumunda bulunuyor.

Konya Millet Bahçesi 1

Konya Millet Bahçesi 4

Konya Millet Bahçesi 4

Konya Millet Bahçesi 3

Etiketler :