Konya Kızılay’dan geçim kaynağı projesi

Konya Kızılay’dan geçim kaynağı projesi

Karatay İlçesi Yarma Mahallesinde bulunan Konya Türk Kızılay Şubenin arazisinde yerli ve yabancılardan oluşan 60 kişilik kursiyer Silajlık Mısır Yetiştiriciliği eğitim görerek mısırların hasat zamanı bekliyor

Konya Türk Kızılay Toplum Merkezi tarafından Geçim Kaynağı Geliştirme Programı kapsamında yürütülen Tarım projesinde, Karatay İlçesi Yarma Mahallesinde bulunan Konya Türk Kızılay Şubenin arazisinde yerli ve yabancılardan oluşan 60 kişilik kursiyer Silajlık Mısır Yetiştiriciliği eğitim görerek mısırların hasat zamanı bekliyor. Hasattan edilen ürünler satılarak projede yer alan kursiyerlere verilecek.

Yarma Mahallesindeki Mısır tarlasını Türk Kızılay Derneği Konya Şubesi Genel Sekreteri Tevfik Fikret Karaman, Toplum Merkezi Yöneticisi Merve Renan Türkkulu, Toplum Merkezi görevlileri, kursiyerler ve Yarma Mahallesi Muhtarı Mehmet Ünal ziyaret etti.

Burada konuşan Türk Kızılay Derneği Konya Şubesi Genel Sekreteri Tevfik Fikret Karaman, Toplum Merkezi görevlilerine teşekkür ederek, “Toplum Merkezimizi yürüttüğü bu güzel ve örnek projeden dolayı kutlayarak, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Araziye ekilen mısırları yerinde gördük. Artık hasat zamanını bekliyoruz” dedi.

turk-kizilay-dernegi-konya-subesi-genel-sekreteri-tevfik-fikret-karaman-toplum-merkezi-yoneti.jpg

Geliri kursiyerlere verilecek

Toplum Merkezi Yöneticisi Merve Renan Türkkulu’da projenin amacı hakkında konuşarak şu bilgileri verdi: “Projedeki amaç, Tarım alanında eğitimli kalifiye tarım işçisi yetiştirmek olup, yerli ve yabancı halkın iş hayatında da uyumunu sağlamak, bir araya getirmek ve bir geçim kaynağı oluşturmaktır. Bu amaçla Kızılay Konya şubemize ait olan tarlada Silajlık mısır ve pancar ekimi yaptık. Hasat zamanını bekliyoruz. Hasadını yaptığımız bu ürünlerinin satışından yapılacak geliri de kursiyerlere vererek geçimlerine bir katkı sunmuş olmanın mutluluğunu yaşacağız. Bizlere destek veren şubemiz yönetime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

haber-fotolari-3.jpg

Yarma Mahallesi Muhtarı Mehmet Ünal Kızılay’a projeyi Yarma Mahallesinde uygulamasından dolayı teşekkür ederek, “Yarma mahallesi halkı olarak Kızılay’ın yanındayız. Böylesine güzel ve anlamlı olan Geçim Kaynağı Projesini mahallemizde uyguladıkları için Kızılay Derneğine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra Kursiyerler Mısır tarlasında çapa ve bakım yaptılar.

Etiketler :