Konya İl Sağlık Müdürlüğü online ebe-gebe okulu sürüyor! Katılmak için bir telefon yeter

Konya İl Sağlık Müdürlüğü online ebe-gebe okulu sürüyor! Katılmak için bir telefon yeter

AK Parti Konya Milletvekili Usta ve İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan ‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ online eğitimlerle devam ediyor. Türkiye'nin her yerinden eşlerle de katılınabilen ücretsiz gebe okuluna bir telefonla kayıt yaptırmak mümkün

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta ve Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç öncülüğünde başlatılan ‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ online eğitimlerle devam ediyor.

Salgın döneminde hastanelere istediği şekilde gidemediği için gebelik ile ilgili konularda yeterli bilgileri alamayan anne adayları, ‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ kapsamında verilen ücretsiz eğitimler sayesinde doğum süreçlerini sağlıklı bir şekilde tamamladılar. Türkiye’nin her ilinden gebelerin isterlerse eşleriyle de katılabildiği online eğitimlerden pandemi süresince pek çok anne adayı faydalandı.

2.jpg

Anne adayları normal doğuma teşvik ediliyor

Anne ve baba adaylarına proje kapsamında ücretsiz olarak verilen eğitimlerle ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Proje kapsamında; gebelerin doğum konusunda bilgi ve farkındalıklarını artırarak; annelerin doğum korkularını yenerek normal doğuma teşvik edilmesi, kararlara aktif katılmalarının sağlanması, gebelerin doğum öncesi, doğum anı ve sonrasında almakta oldukları hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve doğum sürecine dâhil olan tüm bireylerin bu süreci fiziksel ve duygusal yönden en sağlıklı şekilde tamamlamaları hedeflenmiştir” dedi.

3.jpg

‘Keşke' bir doğum süreci

‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ ile temel hedefin normal doğumu teşvik ederek sezaryen oranlarının düşürülmesi olduğunu, bu konunun Sağlık Bakanlığı’nın da en önemli hedefleri arasında yer aldığını ifade ederek açıklamalarını sürdüren Prof. Dr. Koç, “Özellikle doğum kaygısı yaşayan anne adaylarımız bu korkularından verilen eğitimler ile kurtuluyor ve bilinçlenen gebelerimizin durumu ailelerine de çok olumlu yansıyor. Yapılan bu eğitimler sonucunda alınan geri bildirimler anne adaylarımızın ‘keşkesiz’ bir doğum süreci geçirdiklerini de bizlere gösteriyor” diyerek projenin önemine değindi.

1.jpg

Eğitimlere katılmak için bir telefon yeter

Proje kapsamında belirlenen hedeflere ulaşma noktasında pandeminin neredeyse her olayda olduğu gibi projenin ilerlemesinde de olumsuz etkilerinin olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Koç, “Yaşanan olumsuzluklara rağmen projeye olan desteklerini ve ilgisini bir an bile ayırmayarak projenin bugünlere gelmesinde büyük çaba sarf eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’ya ve fedakâr bir şekilde çalışmalarını sürdüren tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu Projesi’ eğitimlerine katılmak isteyen anne adaylarının (0332) 310 4611/4630 nolu telefonlardan ulaşarak kayıt yaptırabilecekleri açıklandı.

5.jpg

4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.