Konya için tahminler yenilendi! Yağışlar devam edecek mi? İşte 2 - 6 Nisan hava durumu

Konya için tahminler yenilendi! Yağışlar devam edecek mi? İşte 2 - 6 Nisan hava durumu

Konya'da Nisan ayı ile birlikte hava da ısındı, peki kar ve yağmur yağışı devam edecek mi? Meteoroloji son tahminleri paylaştı, işte 2 - 6 Nisan hava durumu

Kışı kurak geçiren Konya'da Mart ayında gelen kar ve yağmur yüzleri güldürdü. Konya'nın en çok yağış aldığı dönemlerden olan Nisan - Mayıs yağmurları çiftçinin umudu oldu. Peki Konya'da kar ve yağmur yağışı devam edecek mi? Nisan yağmurları ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre Konya'da 2 Nisan Pazar (bugün) hava parçalı bulutlu.Konya'da hava sıcaklığı bugün 8 ila 18 derece olurken, tahminlere göre 3 Nisan Pazartesi günü sıcaklık 2 ila 4 derece daha artacak. Konya'nın hafta ortasında yeniden yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, hava parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Niğde, Aksaray ve çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KONYA 2 NİSAN PAZAR SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün yer yer parçalı bulutlu ve kapalı. Termometreler en düşük 8 en yüksek 18 dereceleri gösterecek.

konyahava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da 2 Nisan Pazar günü havanın çok bulutlu 8 ila 18 derece, 3 Nisan Pazartesi günü parçalı bulutlu 9 ila 21 derece, 4 Nisan Salı günü çok bulutlu 8 ila 21 derece, 5 Nisan Çarşamba günü sağanak yağmurlu 6 ila 17 derece, 6 Nisan Perşembe günü ise yağmurlu 4 ila 16 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konyahava5gunluk.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

2 Nisan Pazar

3 Nisan Pazartesi

4 Nisan Salı

5 Nisan Çarşamba

6 Nisan Perşembe

Memleket Konya haber

Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.