Konya Hadim’de minik öğrencilerden 'sıfır atık' ve 'geri dönüşüm' sergisi

Konya Hadim’de minik öğrencilerden 'sıfır atık' ve 'geri dönüşüm' sergisi

Konya'nın Hadim ilçesi Aşağıhadim Ahmet Yavuz İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan sergide atıkların geri dönüşümüyle hazırlanan eşyalar sergilenmeye başladı

Konya'nın Hadim ilçesinde sıfır atık ve geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla düzenlenen sergide ilkokul öğrencileri atıkların geri dönüşümüyle hazırlanan eşyaları beğeniye sundu..

Aşağıhadim Ahmet Yavuz İlkokulu sınıfında açılan sergide, 4/A sınıfı öğrencileri tarafından atık maddelerin değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan tasarımlar yer alıyor. Proje koordinatörü sınıf öğretmeni Dilek Demirci, geri dönüşüm, sıfır atık, istiridye mantarı yetiştiriciliği ve ata tohumu konuları üzerinde çalışma ve proje yaptığını belirtti.

Yıl boyunca öğrencilerle birlikte yaptığı çalışmaları sergilediğini anlatan Dilek Demirci, "Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Projesi çerçevesinde geliştirilen Çevre Eğitimi Projesi ile öğrencilerimizde tüketimi değil üretimi özendirerek, tekrar değerlendirilebilen atıklardan ders materyalleri, oyunlar ve oyuncaklar tasarladık. Aşağıhadim Ahmet Yavuz İlkokulu ve Ortaokulu olarak geri dönüşümü yaşam felsefesi haline getiren öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede okulumuzda sergi açtık. Sergimizi ziyaret eden ve desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Küçükhan, öğrenci ve velilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

d.jpgdd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.