Konya esnafı Şeb-i Arus hazırlıklarını tamamladı

Konya esnafı Şeb-i Arus hazırlıklarını tamamladı

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yılı Uluslararası Anma Törenleri'nin Konya için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Konyalı ahilerin hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (KONESOB) Muharrem Karabacak, 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri için önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Karabacak, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli organizasyonları arasında yer alan bu etkinliğin, Konya esnafı ve sanatkarları için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Başkan Karabacak, Konya'da temelleri atılan ve felsefesini ilke edinen Konyalı ahilerin, hazırlıklarını tamamladığını ve şehri en güzel şekilde temsil edeceklerini belirtti.

Mevlana'nın 750. Vuslat Yılı Uluslararası Anma Törenleri'nin, Konya'nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Karabacak, "Bugüne kadar düzenlenen tüm organizasyonlarda üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getiren esnaf ve sanatkârlarımız, Vuslat Yıldönümü törenleri çerçevesinde de şehrimizin tanıtımına yine büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

Konyalı esnaf ve sanatkârların, törenler için günler öncesinden hazırlıklarını tamamladığını söyleyen Karabacak, şehre gelecek olan tüm misafirleri güler yüzle ve hoşgörüyle karşılayacaklarını belirtti.

Hazreti Mevlana'nın diyarı, Ahi Evran'ın makamı, inanç turizminin ve hoşgörünün başkenti olarak bilinen Konya'nın, bu uluslararası etkinlikte misafirperverliğini en güzel şekilde sergileyeceğini ve dünyaya tanıtacağını dile getiren KONESOB Başkanı, şehrin bu tarihi olaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler