Konya Emniyetinden önemli uyarı! O yollarda yoğun sis ve buzlanma var

Konya'yı Ankara ve Aksaray'a bağlayan kara yollarında oluşan sis sebebiyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düştü. Konya Emniyet Müdürlüğü yoğun sis ve kırağı sebebiyle meydana gelebilecek buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı

Konya'yı Ankara ve Aksaray'a bağlayan kara yollarında oluşan sis sebebiyle görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düştü. Konya Emniyet Müdürlüğü kırağı sebebiyle buzlanma meydana gelebileceğinden sürücülerin dikkatli ve duyarlı olmalarını önemle duyurdu.

Trafik ekipleri Konya'da sis konusunda otogardan çıkış yapan ve uygulama noktalarına alınan tüm şehirler arası otobüslere uyarı ve bilgilendirme faaaliyetinde bulunuyor.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden karayollarında hava ve yol durumu açıklamasında bulunuldu. 5 Ocak 2023 Perşembe (bugün) saat 21.30 itibari ile Konyayı diğer illere bağlayan şehirlerarası devlet karayollarında, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı İlçe İstasyon Amirlikleri ekiplerinden alınan yol ve hava durumu ile ilgili son bilgiler paylaşıldı.

KONYA ŞEHİRLER ARASI KARAYOLLARINDA SON DURUM

Konya-Kulu Makası arası: Yol trafiğe açık, merkez ve Cihanbeyli yoğun sisli. Sisli kesimlerde kırağılanma/buzlanma mevcut. Görüş mesafesi merkez 50 metre, Cihanbeyli 50 metre altında.

Konya-Aksaray il sınırı: Yol trafiğe açık, hava sisli, Sisli kesimlerde kırağılanma/buzlanma mevcut. görüş mesafesi 50-100 metre civarı.

Konya-Ereğli Makas; Aksaray il sınırı Ereğli Makası arası: Yol trafiğe açık, merkez hafif sisli sis görüşe engel değil. Görüş mesafesi Karapınar'da 10 metre, Ereğli açık.

Konya-Karaman il sınırı arası: Yol trafiğe açık, hava açık, zemin kuru, görüş mesafesi açık.

Konya-Isparta il sınırı: Yol trafiğe açık, merkez hafif sisli. Beyşehir'de hava açık, zemin kuru. Merkez sisli görüşe engel değil, Beyşehir'de görüş mesafesi açık.

Konya-Antalya il sınırı arası: Yol trafiğe açık, hava açık, zemin kuru. Görüş mesafesi açık.

Konya-Afyon il sınırı arası: Yol trafiğe açık. Kadınhanı yer yer sisli. Akşehir'de hava açık, zemin kuru. Kadınhanı'ndaki sis görüşe engel değil. Akşehir'de görüş mesafesi açık.

emniyet-yoldurumu-konya.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.