Konya, Dünya Şehirleri Zirvesi'ne hazır

Konya, Dünya Şehirleri Zirvesi'ne hazır

Dünya Tarihi Şehirler Birliği Konferansı'na Konya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada Türkiye'den İstanbul ile Konya'nın üye olduğu Dünya Tarihi Şehirler Birliği nezdinde yaptıkları girişimin olumlu sonuçlanması üzerine, birliğin 2 yılda bir yapılan zirvesinin Haziran ayında Konya'da gerçekleştirilmesi kararı alındığını belirtti.

 

''Dünya Tarihi Kentler Zirvesi'' olarak da bilinen Dünya Tarihi Şehirler Birliği Konferansı'nın Konya'da yapılacak olmasını önemli bir başarı olarak gördüklerini anlatan Akyürek, ''Zirve, 10-13 Haziran tarihleri arasında Konya Dedeman Otel'de yapılacak. Zirveye, Türkiye'den 230, dünyadan ise 330 belediye davet edildi. Tüm kentlerden belediye başkanı ya da onu temsilen üst düzey yöneticiler iştirak edecek'' dedi.

 

Akyürek, Türkiye'de ilk kez Konya'da yapılacak Dünya Tarihi Şehirler Birliği Konferansı'nın, şehir ve ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Dünya Tarihi Şehirler Birliği Konferansı'nın en son 2 yıl önce Güney Kore'nin ev sahipliğinde yapıldığını anımsatan Akyürek, şunları kaydetti:

''Bu konferansın şimdi Konya'da yapılacak olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Konferansta, yaklaşık 9 bin yıllık şehircilik geçmişine sahip Çatalhöyük'ü ön plana çıkarıyoruz. Tabi kentimizin başkentliğini yaptığı Selçuklu dönemi eserleri ile Mevlana, sunumlarımızda ön plana çıkaracağımız diğer önemli başlıkları oluşturuyor. Davetiyeler gönderildi, hazırlıklarımız devam ediyor. 'Yaşayan Tarihi Miras' ana başlığı altında düzenlenecek Dünya Tarihi Şehirler Birliği Konferansı'nın başarıyla geçmesi için yoğun gayret gösteriyoruz.''

aa