Konya dahil bir çok ilde getirilen orman yasağı mangal ürünlerine talebi düşürdü

Konya dahil bir çok ilde getirilen orman yasağı mangal ürünlerine talebi düşürdü

Konya'dahil bir çok ilde getirilen ormanlık alanlara giriş yasağı, piknik yapan vatandaşların sıkça satın aldığı mangal ürünlerine olan talebin düşmesine neden oldu.

Ülke genelinde etkili olan orman yangınlarından dolayı, bir çok il valiliği ormanlara giriş ve çıkışları geçtiğimiz günlerde yasaklamıştı.

Getirilen yasaklar sonrası ormanda piknik yapan vatandaşlar planlarını ötelemek zorunda kaldı. Vatandaşların ormanlık alanlarından uzak kalması piknikte kullanılan mangal ve mangal malzemelerine olan talebi de düşürdü.

Mangal, mangal kömürü, semaver gibi piknikçilerin vazgeçilmezi olan ürünlerin 20 yıldır satışını yapan Celal Erek, yangınlar sonrası getirilen yasağın işlerini olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi. Ormanların çok önemli olduğunu belirten Erek, yangınların kısa sürede söndürülmesi temennisinde bulundu.

Satışları hakkında konuşan tecrübeli esnaf Celal Erek, "Getirilen yasak satışlarımızı etkiledi. Tabii ki bu yangınların olmasını istemiyoruz. Ülkemiz yeşillikken çöle dönmesin, ormanlar bizim geleceğimiz. İşlerimizin gidişatına tekrar gelecek olursak, lokantalar vs. kapalı olduğu için pandemiden dolayı zaten durgundu. Sezon açıldığında umutluydum ama bu yangınlardan sonra canlanan işlerimiz yine durgunlaştı. Yüzde 50'den daha fazla düştü işlerimiz. İnşallah bu yangınlar bir an önce biter" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.