Konya Çimento, Depremden Sonra Rekorla Zirveyi Gördü

Konya Çimento, Depremden Sonra Rekorla Zirveyi Gördü

Konya Çimento 6 Şubat deprem felaketinden sonra yükselişini rekorla tazeledi. Şirket 25 Eylül 2023 tarihinde 6.145 TL seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Konya Çimento, son 5 yılda Borsa İstanbul'da %3,058,10'luk artış kaydetti.

Konya'nın en büyük ve Türkiye'nin en büyük çimento fabrikalarından biri olan Konya Çimento, Borsa'da rekor üstüne rekor kırdı. 6 Şubat deprem felaketinden sonra yükseliş gören KONYA, zirveyi gördü.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,82 değer kazancıyla günü 8.486,96 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 8.511,61 puana taşıdı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 152,02 puan artarken, toplam işlem hacmi 152,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

konya-cimento-1-yil.jpg

DEPREMDEN SONRA BELİRGİN YÜKSELİŞ

Türkiye'nin en büyük çimento fabrikalarından olan Konya Çimento, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından büyük yükseliş kaydederek 4.774 TL seviyesine ulaşmıştı.

konya-cimento-6-ay.jpg

KONYA ÇİMENTO PİYASANIN GÖZDESİ

İlerleyen günlerde ise 2.460 TL seviyesine inen Konya Çimento (KONYA), 25 Ağustos 2023 tarihinde 6.145 TL seviyesine ulaşmıştı. Şirket, 1 yıl içerisinde Borsa İstanbul'da %348,04'lük yükselişiyle piyasanın gözdesi oldu.

konya-cimento-5-gun.jpg

Son 5 yılda ise Konya Çimento'ya ilgi oldukça büyük. Şirketin son 5 yılda Borsa İstanbul'da %3,058,10'luk artış kaydettiği görüldü.

konya-cimento-borsa-istanbul-en-cok-yukselenler.jpg

GÜNÜN EN ÇOK YÜKSELENİ

Günün en çok kazandıranları arasında ise Konya Çimento'nun yüzde 10'luk artışla ikinci sırada olduğu görüldü.

Konya Çimento'nun yükselişindeki en önemli etkenlerden biri, deprem felaketinin ardından yaşanan inşaat sektöründeki hareketlilik oldu. Depremden sonra gerçekleştirilen hasar onarımları ve yeni inşaat projeleri, Konya Çimento'ya önemli bir talep artışı sağladı.

konya-cimento-1-ay.jpg

KÜRESEL ÇİMENTO SEKTÖRÜ YÜKSELİYOR

Şirketin yükselişine katkı sağlayan bir diğer faktör ise, küresel çimento sektöründeki büyüme oldu. Dünya çimento tüketimi, 2023 yılında %2,5 oranında artarak 4,5 milyar tona ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu büyüme, Konya Çimento'nun ihracat potansiyelini de artıracak.

Konya Çimento'nun yükselişi, Borsa İstanbul'da da olumlu yansımalar yarattı. Şirketin yükselişi, BIST 100 endeksinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasında önemli bir rol oynadı.

KONYA ÇİMENTO'NUN YÜKSELİŞİ SÜRECEK GİBİ

Konya Çimento'nun gelecek dönemde de yükseliş trendini sürdürmesi bekleniyor. Deprem felaketinin ardından yaşanan inşaat sektöründeki hareketlilik ve küresel çimento sektöründeki büyüme, şirketin büyüme potansiyelini destekleyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.