Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binası nereye yapılacak?

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binası nereye yapılacak?

Gündeme ilişkin konuları ele almak için geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da önümüzdeki günlerde olacaklarla ilgili de konuştu.

Koronavirüs salgınından önce boşaltılan Büyükşehir Belediyesi binasının nereye yapılacağı konusunda açıklama yapan Başkan Altay, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Eski binada yaşanan bazı sorunlardan ötürü yıkım kararı alındığını hatırlatan Altay, eski binanın yerine gençlerin faydalanabileceği bir alan olarak değerlendirmek istediklerini ve yeni binanın da Ankara Yolu üzerinde bir alana yapılması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

“Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüştüm” diyen Başkan Altay’ın bu söylemi yeni binanın Ankara Yolu üzerinde bulunan Bölge Jandarma binasını akıllara getirdi.
15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra kapatılan ve an itibariyle boş olan alanın boşaltılarak Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binası olması ise masada duran seçenekler arasında gibi görünüyor.

 

Etiketler :