Konyalı çocukların oruç hediyeleri yola çıktı! Başkan Altay müjdeyi verdi

Konyalı çocukların oruç hediyeleri yola çıktı! Başkan Altay müjdeyi verdi

Ramazan Ayı'nın başlamasıyla birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi, gelenekleri hatırlatan bir çalışmayla Konyalı çocukları sevindiren bir kampanya hazırlamıştı. Şimdi herkes isimlerin açıklanmasını bekliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kendine ait sosyal medya hesabından ilk duyuruyu yaparak başvuruların startını vermişti.

Buna göre bu yıl ilk orucunu tutan çocukların oruçlarını eskiden olduğu gibi satın alacaklarını ifade etmiş ve başvuruların başladığını bildirmişti.

Başkan Altay, çocuklara evlerde hoşça vakit geçirebilmeleri için zengin içerikli yayınlar hazırladıklarını vurgulayarak, “Çocuklarımızın bu zor zamanları olabildiğince verimli geçirmelerine katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz. Ramazan ayı ile de bu faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ramazan geleneğini yaşatmak için ilk kez oruç tutan bin çocuğu sürpriz hediyelerle sevindirmeyi amaçlıyorduk. Yaptığımız duyuru üzerine, WhatsApp üzerinden 28 dakikada bin başvuruya ulaştık" açıklamasını yaptı.

Sosyal medya hesaplarındaki paylaşımın ilerleyen saatlerde 200 bin etkileşim aldığını anlatan Başkan Altay konuşmasına şöyle devam etti: “Evlerde sıkıntılı günler geçiren çocukları Ramazan ayında mutlu etmek istiyoruz. Paylaşımın yoğun ilgi görmesi üzerine başvuru sayısını artırdık. İlk kez oruç tutan 11 bin 600 çocuğumuzun başvurusunu aldık. Hepsine hediye göndereceğiz. Hem çocuklarımıza hem de anne ve babalarına çok teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda bu salgın kaynaklı sıkıntılı süreci atlatacağız ve çocuklarımızla güzel günlerde bir araya geleceğiz” diye konuştu.

İlk kampanya gününden bugüne kadar yaklaşık 11 gün geride kaldı. Konyalı çocuklar hediyelerine kavuşmak için kazanan isimlerin olduğu listenin yayınlanmasını bekliyor.

Başkan Altay konuyla ilgili akşam saatlerinde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda hediyelerin hazırlandığını adreslere gönderildiğini bildirdi.

Başkan Altay, şu cümleleri paylaştı:

Sevgili çocuklar;‬

‪Bu sene ilk kez Oruç tutan ve davetimize kulak verip bilgilerini eksiksiz gönderen 17.500 çocuğumuzun hediyelerini bugün göndermeye başladık. ‬

‪Benim hediyem ne zaman gelecek? diye soranlar için;‬ ‪Bayramdan önce tüm hediyeleri göndermeyi planlıyoruz

Etiketler :