Konya Bunu Nasıl Yapıyor? Bir Anda Olay Yerinde Bitiyorlar

Konya Bunu Nasıl Yapıyor? Bir Anda Olay Yerinde Bitiyorlar

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Bakım Onarım Otomasyon Merkezi (BOOM), şehir altyapısını uzaktan yöneterek güvenliği ve hizmet kalitesini artırıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı Uğur İbrahim Altay, BOOM'un Şehre Katkılarını Değerlendirdi

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir yaşamını daha güvenli ve sorunsuz hale getirmek amacıyla Bakım Onarım Otomasyon Merkezi (BOOM) ile yenilikçi bir adım atmış durumda. BOOM, asansörlerden yürüyen merdivenlere, duba ve bariyerlerden ısıtma sistemlerine kadar birçok altyapı unsuru üzerinde uzaktan müdahale imkanı sağlıyor.

a1-001.jpg

Başkan Uğur İbrahim Altay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "BOOM Merkezi, şehrimizin ulusal ve uluslararası alanda örnek bir şehir olmasını sağlayan çalışmalardan biridir" dedi. Altay, tek bir ekrandan kontrol edilebilen sistemin kurulumu sonrasında maliyetlerde yüzde 80 tasarruf sağlandığını ve hizmet kalitesinde yüzde 90 artış görüldüğünü belirtti.

a2-001.jpg

BOOM Sistemi, sadece arızaları tespit etmekle kalmıyor, aynı zamanda acil durumlarda da hızlı müdahale imkanı sunuyor. Örneğin, yürüyen merdivenlerde veya asansörlerde meydana gelebilecek arızalara anında müdahale edilerek vatandaşların güvenliği sağlanıyor. Ayrıca, alt geçitlerdeki su baskınlarını önlemek için pompa istasyonları da uzaktan kontrol edilerek olası arızalar önceden tespit ediliyor.

a3.jpg

BOOM Sistemi, Konya'nın yaşanabilirlik ve güvenlik standartlarını yükselterek vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu yönde atılan adımlar, diğer şehirlere de örnek olacak nitelikte. Konya Büyükşehir Belediyesi, şehircilikte teknolojinin gücünü kullanarak vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya devam edeceğini belirtiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.