"Konya Buluşması"

"Konya Buluşması"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)-"Keşke CHP, bu çalışmanın (anayasa değişikliği) içinde yer alsaydı ama almadı. Tıpkı MHP gibi onlar da katkılarını sunsaydı ve çok daha geniş paketle milletimizin karşısına çıksaydık"-"Ama olmadı, olmaz. Çünkü bunlar beyaza, siy

KONYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Keşke CHP, bu çalışmanın (anayasa değişikliği) içinde yer alsaydı ama almadı.Tıpkı MHP gibi onlar da katkılarını sunsaydı ve çok daha geniş paketle milletimizin karşısına çıksaydık. Ama olmadı, olmaz. Çünkü bunlar beyaza, siyah demekle maruftur. Bunlar hiçbir zaman iyi niyetle yaklaşmadılar." dedi.

Erdoğan, Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda düzenlenen Konya Buluşmasında halka hitap etti.

Avrupa'nın AGİT örgütünün, seçimlerin yapıldığı ülkelere, değişik ülkelerden seçilen temsilcilerden gönderilen heyetlerin olduğunu belirten Erdoğan, bunların, "Türkiye'de evet çıkarsa burada birçok sıkıntıların olduğu anlamına gelir." dediğini aktardı.

Erdoğan, "Sen kimsin ya. Önce haddini bil. Senin böyle bir görevin yok. Evet, hayır çıkarsa ne olur sen bunu konuşamazsın. 'Her yerde evet varmış, hayırı görmemiş...' Onu sen bu noktada çalışmayan partinin yetkilileriyle konuş. Böyle bir rapor veremezsin. Versen de vermesen de pazar akşamı bu millet, 'evet'iyle gereğini yapacaktır." ifadesini kullandı.

Eskilerin, "Aşk adamı ağlatır, dert adamı söyletir." dediğini anımsatan Erdoğan, kendilerinin hem dertli hem de aşık olduklarını bildirdi. Erdoğan, pazar akşamı itibariyle bu işi milletçe bitireceklerini dile getirerek, davalarının büyük, aşklarının ise sonsuz olduğunu vurguladı.

Erdoğan, dün Ordu ve Giresun'da bulunduğunu, yağmurun altında on binlerce kişinin dağılmadan beklediğine işaret ederek, "Bu nasıl aşk, bu nasıl dert?" diye sordu. Erdoğan, Konya'da da yüzbin kişinin karşısında durduğunu belirtti.

- "Soru doğru da soranın niyeti doğru değil"

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 81 ili dolaştıklarını, gitmedikleri il kalmadığını, milletle kucaklaştığını, bütün televizyon kanallarından millete seslendiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"16 Nisanda oylayacağımız anayasa değişikliğini düşünün. Cumhurbaşkanıyla, başbakanıyla, hükümetiyle zaten işbaşındayız. Hani Kılıçdaroğlu, 'Neyiniz eksikti, neyi yapamadınız da anayasayı değiştiriyorsunuz?' diye soruyor ya... Soru doğru da soranın niyeti doğru değil. Düşünebiliyor musunuz beni de çok seviyor ha. 'Recep Tayyip Erdoğan'dan sonrası ne olacak?' diyor. Ne kadar da seviyor maşallah, muhabbeti bayağı iyi.

Geçen 14 yıl boyunca ülkemize ve milletimize hizmet getirmek için attığımız her adımda bunların ayağımıza nasıl çelme taktıklarını çok iyi biliriz. Sürekli Meclisi bloke ettiler, her fırsatta Anayasa Mahkemesini yol ettiler, kendi tıynetlerindeki meslek kuruluşları aracılığıyla mahkeme mahkeme dolaştılar. Sanmayın amaçları hukuku korumak, adaleti sağlamak. Kesinlikle öyle bir dertleri yok. Tek gayeleri, hükümeti iş yapamaz hale getirmekti. Sürekli gensoru, gensoru, akşam gensoru, sabah gensoru. Biliyorlar ki netice alamayacaklar yine gensoru. 1950'den bugüne 484 gensoru verildi. Bunların 4 tanesi kabul, 480'i reddedildi. Buna rağmen yine verdiler. Bu, çalıştırmamak için yapılıyor. Bundan sonra gensoru yok. Gensoru ve güvenoyu hakkı milletin. Millet, zamanı gelince 'başarılı olamadın, güle güle' diyecek. Bunların ise en büyük hedefleri, hizmet ve eserleri sabote etmekti. Türkiye'nin zarar görmesi pahasına yürütülen bu muhalefet anlayışını inşallah milletimizin tasvip etmediğini, her seçimde gördük. Buna rağmen aynı tavırlarını 16 Nisan halkoylaması dahil inatla sürdürdüler. Biz en başından beri anayasa değişikliğini kendimiz için değil ülkemiz, ülkemizin geleceği için istediğimizi söylüyoruz."

-"Çok daha geniş paketle milletimizin karşısına çıksaydık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, nerelerde tıkanıklık yaşandığını, neye ihtiyaç duyulduğunu çok iyi gördüklerini vurgulayarak, anayasa ve onunla birlikte yönetim sistemi meselesinin, bugünün konusu olmadığını bildirdi. Erdoğan, çok daha eski tartışmaları bir kenara bıraktığını, son 6- 7 yıldır bu konunun neredeyse gündemden hiç düşmediğini anımsattı.

"Bunları niye yaptılar? Milletimiz için böylesine hayati bir meselede katkı vermek yerine sürekli takoz olmayı niye tercih ettiler?" diye soran Erdoğan, MHP'nin, 18 maddelik bu pakete destek verdiğini, meseleyi milletin önüne getirebildiklerini belirtti. Erdoğan, "Keşke CHP de bu çalışmanın içinde yer alsaydı ama almadı.Tıpkı MHP gibi onlar da katkılarını sunsaydı ve çok daha geniş paketle milletimizin karşısına çıksaydık. Ama olmadı, olmaz. Çünkü bunlar beyaza, siyah demekle maruftur. Bunlar hiçbir zaman iyi niyetle yaklaşmadılar." dedi.

Erdoğan, AK Parti, MHP, BBP, CHP, Saadet Partisi ve diğer partilere gönül verenlere, "Gelin hep birlikte 16 Nisan'da ülkemizi yeni yönetim sistemine kavuşturalım. Buna var mısınız?" diye seslendi.

-"Dersini çalışmamış"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'ın, bu anayasa değişikliğini Mecliste destekleyenlerin yanında tüm partilere oy veren vatandaşlar için de yeni bir fırsat olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Artık kifayetsiz genel başkanlara mecbur değilsiniz. Duydum ki 'Denize dökeriz' diyen bir zat vardı ya... Saadet Parti'li bazı hanım kardeşlerim onu makamında ziyarete gitmişler. Çok üzüldüm. Çünkü ben o kökeni, o menşei tanırım. Böyle zillet içindeki bir kişiyi nasıl oluyor da gidip ziyaret ediyorlar?

Artık bu millete sürekli yalan söyleyen, müflis siyasetçilere mahkum değilsiniz. Yeni dönemde milletimizin gönlüne girecek çalışmayı ortaya koyan herkesin önü açıktır. İster Mecliste grubu olan partiler, ister son seçimlerde oy oranlarının toplamı yüzde 5'i bulan partilerin, ister yüz bin vatandaşın desteğini alan herkesin cumhurbaşkanlığına aday olma imkanı var. Milletimiz 5 yılda bir önüne gelen iki sandıktan birinde cumhurbaşkanını ve hükümeti, diğerinde Meclisi ve milletvekillerini seçecek. Mahalli idareler seçimleri, büyük şehirleriyle, ilçe belediyeleriyle, muhtarlıklarıyla aynı şekilde devam ediyor. Yani Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi Cumhurbaşkanı akşam yatıp, sabah muhtarlıkları kapayamayacak. Böyle bir şey yok. Adam dersini çalışmamış, hala da çalışmıyor. Cumhurbaşkanının lokantalarla işi yok. Lokantalar belediyenin işidir. Bu zatın bundan haberi yok. Sen SSK Genel Müdürlüğü yaptın da ne yaptın. Seni biz oradan da tanıyoruz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :