Konya Bilim Merkezi, çocukları bilime doyuracak

Konya Bilim Merkezi, çocukları bilime doyuracak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Konya Bilim Günleri," her yaştan bilim meraklısını eğlenceli etkinliklerle buluşturuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk ve en büyük TÜBİTAK destekli bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi'nde "Konya Bilim Günleri"ni düzenliyor. Bu etkinlik, 7'den 70'e her yaş grubundan bilim meraklılarını bir araya getiriyor. Etkinlik, farklı konu ve temalarda atölye çalışmaları, eğlenceli bilim gösterileri, simülasyonlar ve daha pek çok etkinliği içeriyor.

b1.jpg

Konya Bilim Günleri'nde Bilim Tutkunlarına Keyifli Deneyimler

Etkinlik kapsamında "Lego Şehrim Etkinlik Alanı"nda ziyaretçiler, tamamı Lego parçalarıyla tasarlanmış bir şehri yakından görme fırsatı buluyorlar. Safari etkinlik alanında ise Afrika'nın ıssız ormanlarını ziyaret eden katılımcılar, birbirinden egzotik canlılarla tanışma şansı elde ediyorlar. Ayrıca, bilimi eğlenceli hale getiren bilim tırlarını da ziyaret etme fırsatı sunuluyor. Seralab atölyeleri ise topraklı ve topraksız bitki yetiştirme deneyimini yaşamak isteyen bilim meraklıları için harika bir seçenek sunuyor. Bunun yanı sıra serbest zaman atölyeleri, çocuk kütüphanesi atölyeleri ve bilim sokağı atölyeleri de etkinlik programının bir parçasını oluşturuyor.

2.jpg

T3 Vakfı TEKNOFEST Genel Sekreteri Saymaz'dan "Milli Teknoloji Hamlesi" Konulu Söyleşi

Konya Bilim Günleri kapsamında, "Milli Teknoloji Hamlesi," "Savunma Sanayii," ve "Girişimcilik" gibi konu başlıklarında söyleşi programları da düzenleniyor. T3 Vakfı TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, etkinliğin ilk gününde "Milli Teknoloji Hamlesi" konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

b3.jpg

Etkinliğe katılan ziyaretçiler, özellikle çocuklar, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne organizasyon için teşekkür ederek, etkinliklerin çok beğendiklerini dile getirdiler.

b4.jpg

Ziyaret Detayları ve Tarih Bilgileri

Konya'daki üniversiteler, iş dünyasının önemli temsilcileri, ulusal ve uluslararası paydaşların yer aldığı "Konya Bilim Günleri," 29 Ekim tarihine kadar 10.00-18.00 saatleri arasında Konya Bilim Merkezi'nin kapalı alanında ziyaret edilebilecek. Bilim meraklıları, bu tarihe kadar etkinliklerin tadını çıkarmak için Konya Bilim Merkezi'ni ziyaret edebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.