Konya BB Başkanı Altay Raziye Sultan Kervansarayı restorasyonunda son durumu açıkladı

Konya BB Başkanı Altay Raziye Sultan Kervansarayı restorasyonunda son durumu açıkladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Nisan'da restorasyonuna başlanılan Kadınhanı Raziye Sultan Kervansarayı’nda çalışmaların sürdüğünü belirterek, Konya’daki tüm kültür varlıklarını ortaya çıkarmak ve ihya etmek için çaba sarf ettiklerini söyledi

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Kadınhanı Raziye Sultan Kervansarayı”nda gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Konya’daki tüm kültür varlıklarını ortaya çıkarmak ve ihya etmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kültürel mirasımızın korunması ve ayağa kaldırılması noktasında çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Nisan ayında restorasyona başladığımız Kadınhanı Raziye Sultan Kervansarayı’nda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

kadinhani-raziye-sultan-kervansarayi.jpg

Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla ilçeleri ve Konya’yı ihya etmeye çalıştıklarını belirten Başkan Altay, “Kültürel mirasımızın korunması ve ayağa kaldırılması noktasında çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Nisan ayında restorasyona başladığımız Kadınhanı Raziye Sultan Kervansarayı’nda çalışmalarımız devam ediyor. Selçuklu Sultanı I. İzzettin Keykavus’un hanımı Raziye Sultan tarafından 13. yüzyılda yaptırılan bu şaheser, İpekyolu üzerindeki kışlık kervansaraylarımızdan birisi. Akşehir’den Ilgın’a gelerek oradan Ladik’e hareket edenlerin konaklama yeri olarak kullanılan bu kadim eser ilçemizin de en önemli eserlerinden. Yaklaşık 6 milyon liralık maliyetle bu kültürel mirası, aslına uygun bir şekilde ihya etmek ve en güzel haliyle şehrimize yeniden kazandırmak için aralıksız çalışıyoruz. Restorasyonumuz tamamlandığında bu kıymetli mirasımızı gençlerimizin kullanımına sunacağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

kadinhani-raziye-sultan-kervansarayi2.jpg

kadinhani-raziye-sultan-kervansarayi3.jpg

kadinhani-raziye-sultan-kervansarayi4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.