Konya Barosu'ndan doktor Ekrem Karakaya ve avukat Servet Bakırtaş cinayetine sert tepki

Konya Barosu'ndan doktor Ekrem Karakaya ve avukat Servet Bakırtaş cinayetine sert tepki

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, İstanbul'da öldürülen avukat Servet Bakırtaş ve Konya'da öldürülen doktor Ekrem Karakaya ile ilgili açıklama yaparak, "Öfkemiz tarif edilemez avukatların ve doktorların hedef gösterilmesini reddediyoruz" dedi

Konya Barosu İstanbul'da öldürülen avukat Servet Bakırtaş ve Konya şehir Hastanesi'nde görevi başında güvenlik görevlisi tarafından öldürülen doktor Ekrem Karakaya ile ilgili Konya Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, "Dün İstanbul'da meslektaşımız bürosunda görevi başına avukatı anlaşmazlığının tarafı olarak gören çağ dışı bir zihniyet tarafından katledildi. Öfkemiz ve kederimiz tarif edilemez. Avukatların ve doktorların sistematik bir şekilde hedef gösterilmesini reddediyoruz. Bu ve benzeri gerekçelerle gerçekleşen saldırılar ve avukat ölümleri mesleğimizi yaparken hangi tehditlerle karşı karşıya kaldığımızdan ötede bu tehditleri yaratan toplumsal bakışı da anlatmaktadır" dedi.

Aladağ, bildiri yayınlamak ve yas tutmaktan bıktıklarını belirterek, "Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkumiyeti acımızı hafifletmiyor. Her bir avukatın ölümünün bir toplumsal ders olmasını bekleyip bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatılmasını beklerken çoğalan ölümler bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecelli etmesi için bu mesleği yapıyoruz" diyerek İstanbul'daki avukat cinayetinin hukuki sürecini takipçisi olduklarını söyledi.

Baro Başkanı Aladağ, "Dün yine Konya şehir Hastanesi'ne göre başında aynı zihniyetin ürünü olan menfur bir saldırı sonucu katledilen sağlık çalışanı doktor Ekrem Karakaya Allah'tan rahmet kederli ailesine ve sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

aaa.jpgaa.jpga.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum