Konya Barosu, İsrail'in savaş suçlarına karşı sessiz kaldı

Konya Barosu, İsrail'in savaş suçlarına karşı sessiz kaldı

Konya Barosu, İsrail'in Filistin'de işlediği savaş suçlarına karşı Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusuna katılmadı.

Konya Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) ve Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili olarak Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HUDER ve Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İsrail'in sivil yerleşimlere yönelik saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunarak, bu eylemlerin savaş suçu teşkil ettiğini dile getirdi.

Daha önce Konya'da yaşanan hayvan barınağı olaylarında ön saflarda yer alan hatta denetim görevini üstlenen Konya Barosu'nun dünkü suç duyurusu esnasında yer almaması dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre HUDER, tüm sivil toplum kuruluşlarına davette bulundu. Ancak Konya Barosu davete katılmadı.

İlk davet duyuru görselinde de Konya Barosu'nun logosu yoktu. Beklendiği gibi Konya Barosu, bu eyleme katılım sağlamadı.

Bir avukat ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Konya Barosu yönetimi yine Konya Barosu'na kayıtlı avukatlar tarafından Konya Adliyesi önünde Gazze'de yaşanmakta olan ve küçücük çocukların, masum insanların canlarını kaybetmesine sebep olan İsrail saldırılarını kınamak, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulunmak adına gerçekleştirilen basın açıklamasına DAVET EDİLMELERİNE RAĞMEN katılmamıştır. Öyle görünüyor ki hayvan hakları adına barınaklarda nöbet eylemine dahi girişen Konya Barosu, söz konusu müslüman çocuklar, kadınlar, masumlar olduğunda sessiz kalmayı tercih etmektedir" cümlelerini kullanarak şikayetini dile getirdi.

Bu durum, Konya Barosu'nun İsrail'in Filistin'deki saldırılarına yönelik tutumunu yeniden gündeme getirdi. Konya Barosu'nun bu tutumunu eleştiren birçok kişi, baroya sessiz kalmamasını ve İsrail'in savaş suçlarına karşı durmasını çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum