Konya ASKF: Başka Konyaspor yok!

Konya ASKF: Başka Konyaspor yok!

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), ligde zor günler geçiren Konyaspor için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), ligde zor günler geçiren Konyaspor için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Açıklama şöyle:

Süper Lig’de mücadele eden Konyasporumuzun sezon başından bu yana sergilediği beklenmedik performans tüm spor kamuoyunda şaşkınlık yarattığı gibi, bizlerde de hayal kırıklığına neden olmaktadır. Art arda alınan başarısız sonuçlar neticesinde ligde bulunduğumuz mevcut durum, başarılar yaşamaya alışkın ve buna da sonuna kadar layık olan Konyaspor taraftarının ve Konya’nın beklentileri ile hiç de bağdaşmamaktadır.
Yönetim olarak maddi manevi tüm gayretini ortaya koyan başkan ve yönetim kurulu, tecrübesinden ve becerisinden hiç şüphemiz olmayan teknik kadro, yakın geçmişimizde bizlere büyük gururlar yaşatmış futbolculara sahibiz.
Bütün bu olumlu taraflarını unutmadığımız değerler ve bireyler “tekrar taraftarlarla tek vücut olarak” takımı layık olduğu noktaya taşımalıdır.
Dün tekmeye kafa koyan, düşen arkadaşını ayağa kaldıran, kadroda olmasa bile galibiyete oynuyormuş gibi sevinen, mağlubiyete taraftar kadar üzülen “takım görüntüsünü” özledik. Konyaspor’un bugün de aynı görüntüyü vermesi, geçmiş performanslarının benzerlerini göstermesi tüm Konya gibi federasyonumuzu oluşturan amatör spor camiamızın da en büyük beklentisidir. Ancak bunu başarmak için daha fazla gayret, daha fazla istek, daha fazla fedakarlık gerektiği aşikardır. Hiç bir bahane, hiç bir doygunluk, hiç bir çekişme bu beklentilerin önünde engel olamaz ve olmamalıdır.
Bizler futbolcularımızın birbirleri ile olan ilişkilerinde “takım olmak, yekvücut olmak, Konyasporlu olmak gibi değerleri önemsediklerini yeniden görmek istiyoruz.
Bizler teknik ekibimizin tecrübe ve becerilerini ortaya koyduğunu biliyoruz ve ligin kalan bölümünde daha fazlasını ortaya koyacaklarına olan inancımızı koruyoruz.
Bizler yönetim kurulumuzun gereken tüm tedbirleri almak konusundaki hassasiyetlerini biliyoruz ve varsa tespit ettikleri eksikleri gidermek için gerekenleri daha çok çalışarak ortaya koymalarını bekliyoruz
Bunları gerçekleştirmek içinde gereken her imkan, her fırsat varken sorumluluk sahiplerinin üzerlerine düşeni yapacaklarına inancımız tam olduğunu ifade etmek istiyoruz.
Futbolda dün yoktur. Bugün yaşanmıştır, yarın ise bizleri beklemektedir. Yarınlarda beklenti vardır, umut vardır. Gün günah keçisi ya da suçlanacak insan bulmak zamanı değil, yönetimiyle, teknik heyetiyle, sporcusuyla, taraftarıyla tek vücut olma zamanıdır.
Yönetim ve profesyonel kadro şüphemiz yok ki elinden geleni yapacaktır. Bir diğer büyük görev de takımı başarıdan başarıya koşturan taraftardadır. Tüm Türkiye’nin gıptayla baktığı Konyaspor taraftarı yine maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar 12. oyuncu olacak, elinden geleni yapan futbolcularını bağrına basacak ve takımının performansını her zamanki gibi yukarı çekecektir.
Gün, birlik, dayanışma, akıl ve sevgi günüdür.
Gün bugündür…