Konya 112 istasyonlarına tam puan

Konya 112 istasyonlarına tam puan

İki yılda 30’un üzerinde 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunu yenilemeyi başaran Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Korkut ve Acil Sağlık Hizmetleri Lojistik Daire Başkanı Çenesiz’den tam puan aldı

İki yıl gibi kısa bir sürede 30’un üzerinde 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunu yenilemeyi başaran Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uz. Dr. Semih Korkut ve Acil Sağlık Hizmetleri Lojistik Daire Başkanı Erdal Çenesiz’den tam puan aldı. Devlet-Millet işbirliği ile yenilenen 112 istasyonlarını yerinde inceleyerek çalışanlarla sohbet eden Genel Müdür Korkut, “Konya’da yenilenen 112 istasyonları modern mimari projeleri, geniş iç mekânları ve kaliteli iç tefrişat malzemeleri ile ülkemize örnek olacak güzelliktedir” dedi.

Konya değerlendirmesine ‘112 Acil Sağlık Hizmetleri’ sunumunu alarak başlayan Genel Müdür Korkut, yapılan çalışmaların gurur verici nitelikte olduğunu belirterek İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’a ve ekibine teşekkür etti. İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıların ardından şehrin farklı noktalarında hizmet sunan 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarını ziyaret eden Korkut, yenilenen istasyonların sağlık alanında kaliteyi yükselttiğine dikkati çekti. 112 istasyonlarının Sağlık Bakanlığı, yerel yönetimler ve hayırseverlerin işbirliği ile yenilenmesinin Konya’daki birlik ve beraberliğin geldiği noktayı gösterdiğine işaret eden Korkut, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı da makamında ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

saglikk.jpg

Hayırsever iş adamı Tevfik Başman tarafından yaptırılan iki istasyonda da incelemelerde bulunan Korkut, verdiği destek nedeni ile Başman’a teşekkür plaketi takdim etti. Genel Müdürün ziyaretinden ve plaketten dolayı büyük onur duyduğunu belirten Başman’da, “Sağlık çalışanlarımızın yaptıklarının yanında bizlerin yaptığının sözü bile edilmemeli. Rabbim ömür verdiği müddetçe bu tür yardımlar yapmaya devam edeceğim” dedi. ‘Hayırsever vatandaşlarımız her zaman devletimizle işbirliği yaparak yanımızda olduklarını göstermişlerdir’ diyen Genel Müdür Korkut’da bu desteklerin artarak devam edeceğinden şüphe duymadıklarını belirtti. 112 acil sağlık çalışanlarının herşeyin en iyisine layık olduğunu belirten Korkut, tüm dünyayı saran covid-19 salgınında da gece gündüz demeden çalışan meslektaşlarına bir kez daha teşekkür etti.

saglikkk.jpg

112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarının tamamını yerinde görüp sağlık çalışanları ile istişare ederek ihtiyaç ve eksiklikleri tespit ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Koç’da yaptığı konuşmada “Fiziki şartları oldukça kötü durumda olan 32 istasyonumuzu iki yıl gibi kısa bir sürede hayırseverlerimiz, belediyelerimiz ve Bakanlığımızın gönderdiği bütçeyle yenileyerek temel ihtiyaç malzemelerinin tamamını modernize ettik. Yılsonuna kadar inşallah 8 istasyonumuzu daha yeni yerlerine taşımayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Konya sağlığına verdiği katkılardan dolayı hayırseverlere de teşekkür eden Koç, “Konyalı hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun, bu desteklerinin devam edeceğine inancımız sonsuz” dedi.

saglik1.jpg

Programda, Konya Acil sağlık hizmetleri başkanı Dr. Ahmet Ergin, Başkan Yardımcısı Dr.M.Alper Çelikdelen, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Erkan Aşık’da hazır bulundu.

Etiketler :