Konutta KDV indirimi

Konutta KDV indirimi

İMSİAD Başkanı Gökçadır:- "Sektör için son derece olumlu bir hamle olan bu kararın süresinin daha uzun tutulmasının faydalı olacağını düşünüyoruz"

BURSA (AA) - İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, 150 metrekareden büyük konutlarda yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranının 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8'e indirilmesinin sektör için son derece olumlu bir hamle olduğunu bildirdi.

Gökçadır, yazılı açıklamasında, söz konusu konuya ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararının, sektöre pozitif etki yapacağını belirtti.

Bankaların konut kredisinde faiz oranlarını düşürdüğünü, bu sayede sektörde oluşan hareketliliğin KDV'nin düşürülmesi kararıyla daha da artacağını vurgulayan Gökçadır, şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulu kararı ile çıkan ve yüzde 18'lik KDV oranını yüzde 8'i indiren bu gelişmeyi oldukça olumlu buluyoruz. İnşaat üreticileri olarak alınan bu karardan memnuniyet duyuyoruz. Ancak sektör için son derece olumlu bir hamle olan bu kararın süresinin daha uzun tutulmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Doğru atılan adımlarda süreklilik sağlanabilirse bu hamleler, çok daha faydalı bir hale gelecektir. Ülke içi talebi canlandırmanın en etkin kanallarından birisi, inşaat ve konut sektörü. KDV indirimi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) şirketlerini de olumlu etkileyecektir. İnşaat firmalarının bitmiş ve yakın zamanda bitecek projeleri de karardan olumlu yönde etkilenecektir. Bu kararla mevcut konut stoklarının eriyeceğini ve bu gelişmelerin fiyatlara da olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünüyoruz. Faydalı bulduğumuz bu karar, daha da genişletilebilir. Sadece konutta değil ofis ve dükkan projelerinde de bu karar uygulanabilir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :