Komşu ülkenin voleybol takımıyla dostluk maçı

Komşu ülkenin voleybol takımıyla dostluk maçı

Yunanistan'dan AC Orestias kadın voleybol takımı ile Edirne Çarşıspor dostluk maçı yaptı- AC Orestias Antrenörü Passalidis:-"Türkiye'de, Edirne'de çok sıcak karşılandık. Bu konukseverliğe Yunanistan'da da karşılık vereceğiz"

EDİRNE (AA) - Yunanistan'dan AC Orestias kadın voleybol takımı ile Türkiye'den Edirne Çarşıspor dostluk maçı yaptı.

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu 75. Yıl Spor Salonundaki karşılaşmayı Yunanistan ve Türkiye'den çok sayıda sporsever izledi.

Dostluk maçında ilk seti 25 - 14 kazanan AC Orestias karşısında, Çarşıspor ikinci seti 25 - 16 alarak skoru eşitledi. Üçüncü seti Çarşıspor 25 - 20 kazanarak 2 - 1 öne geçti. Son seti de 15 - 19 kazanan Edirne temsilcisi dostluk maçını 3 - 1 kazandı.

Karşılaşmanın ardından iki takım sporcuları birbirlerine ülkelerinin kültürünü simgeleyen hediyeler verdi.

AC Orestias Antrenörü Yorgos Passalidis, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de zevkli bir müsabakada oynadıklarını söyledi.

Türk sporcuların fair - play'a önem verdiklerini belirten Passalidis, şunları kaydetti:

"Türkiye'de, Edirne'de çok sıcak karşılandık. Bu konukseverliğe Yunanistan'da da karşılık vereceğiz. Çok güzel bir organizasyon oldu. Bu tür spor karşılaşmalarını daha sık yapmayı planlıyoruz. Yunanistan ve Türkiye arasındaki sınır komşuluğunu spor alanında daha olumlu konuma taşımayı düşünüyoruz. Türkiye'deki birçok takımla Yunanistan'da spor müsabakasında karşılaşabiliriz. Edirneli sporcuları da Yunanistan'a bekliyoruz." 

Karşılaşmayı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve AC Orestias Kulübü Başkanı Ioannis Karras da izledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :