"KOMEK Altın Dokunuşlar" sergisi

"KOMEK Altın Dokunuşlar" sergisi

Sergi 23 Mayıs'ta "Türk İslam Sembolleri" temasıyla açılacak

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (KOMEK) yıl sonu sergisi "Altın Dokunuşlar", bu yıl "Türk İslam Sembolleri" temasıyla 23 Mayıs'ta görücüye çıkacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, KOMEK'in şehrin eğitim ve kültür seviyesini yükselten, insan kalitesine olumlu katkıda bulunan bir halk üniversitesi olduğunu söyledi.

KOMEK'e gelenlerin değerler ve mesleki eğitim aldığını ve bunun sosyal rehabilitenin bir parçası olduğunu belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"KOMEK'ten alınan sertifika ile işe girenler, meslek sahibi olan, kalifiye ara elemanı olarak ülke kalkınmasına hizmet veren kişilerdir. KOMEK, klasik belediyecilik faaliyetinin çok ötesinde, 21. yüzyıl yerel yönetim anlayışına uygun faaliyetleri de kapsıyor. 12 yıldır gerçekleşen ve yoğun ilgi gören 'Altın Dokunuşlar' sergisi bu yıl 'Türk İslam Sembolleri' başlığıyla ele alındı. KOMEK, 12 yılda 356 bin kişiye eğitim veren büyük bir aile. Kursiyerlerinin el emeği göz göz nuru eserler ile yarışma eserlerinin yer alacağı sergi ve bilgi şölenine herkes davetlidir."

Hazırlıkları devam eden "Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni" sergisi Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde 23-31 Mayıs tarihleri arasında, 10.00-22.00 saatleri arası gezilebilecek.

Açılışı 23 Mayıs Pazartesi günü 11.00'da yapılacak sergi kapsamında söyleşiler, konserler, yarışmalar, sohbetler, çocuk oyunları, tiyatro, KOMEK kursiyerlerinin uygulamalı gösterileri gibi çok sayıda etkinlikler yer alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :