Kolombiya'da çatışmadan etkilenen bölgeler kalkındırılacak

Kolombiya'da çatışmadan etkilenen bölgeler kalkındırılacak

BOGOTA (AA) - Kolombiya'da hükümetin Çatışmadan En Çok Etkilenen Bölgeler için Kalkınma Planı (ZOMAC), Meta yönetim bölgesinde başlatıldı. Kolombiya...

BOGOTA (AA) - Kolombiya'da hükümetin Çatışmadan En Çok Etkilenen Bölgeler için Kalkınma Planı (ZOMAC), Meta yönetim bölgesinde başlatıldı.

Kolombiya hükümetinin ülkedeki silahlı gruplar ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalardan dolayı gelişemeyen bölgeler için hazırladığı kalkınma planı, Meta yönetim bölgesine bağlı La Uribe kentinde Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un katıldığı törenle ilan edildi.

Santos, ZOMAC'ın başlama töreninde yaptığı konuşmada dünyanın Kolombiya'ya gösterdiği ilgiye atıfta bulunarak hükümetin bu ilginin Kolombiya'da yatırıma dönüşmesi için çalıştığını ifade etti.

Santos, barış anlaşmasına kolay ulaşmadıklarını ve artık barışın kırsal kesime taşınarak bölgeler arasındaki dengesizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Törene, Santos'un eşi Maria Clemencia Rodriguez Munera, Çatışma Sonrası Dönem Bakanı Rafael Pardo, Maliye Bakanı Mauricio Cardenas, Ticaret, Endüstri ve Turizm Bakanı Maria Lorena Gutierrez ile Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Juan Guillermo Zuluaga da katıldı.

Hükümet, ülkenin, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri, (FARC) Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) gibi silahlı gruplar ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmalardan dolayı ticari ve sosyal anlamda geri kalmışlık yaşayan 344 belediyesinde hayata geçirilen hamle ile bu bölgelerin altyapı, eğitim, ticaret ve sosyal olarak ayağa kaldırılmasını ve yabancı yatırım çekilmesini amaçlıyor.

Plana göre, bu bölgelerde kurulacak küçük işletmeler, 10 yıl boyunca vergi indiriminden yararlanacak.


Kolombiya'da çatışmadan etkilenen bölgeler kalkındırılacak

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :