Kocasinan "1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması"nda stant açtı

Kocasinan "1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması"nda stant açtı

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen "1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması" etkinliğinde stant açtı.Belediyeden...

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen "1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması" etkinliğinde stant açtı.

Belediyeden yapılan açıklamada, stantta Gömeç fasulyesi, Cırgalan biberi ve Erkilet kedi bacağı gibi ürünler sergilendi.

Stantta yer alan yöresel ürünler, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile koruma altına alındı.

Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kültürel mirası yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Milli kültürün en önemli sonucu toplumun ruhuna yansıması ve o ruhu yaşatmasıdır. Zengin ve köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Kayserimizin milli ve manevi değerlerini, kültür, sanat ve turizm gibi faaliyetlerimizle gelecek nesillere aktarıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda Yamula patlıcanı, Gömeç fasülyesi, Cırgalan biberi, Erkilet üzümü ve pekmezli ceviz sucuğu olarak bilinen Erkilet kedi bacağının da, mantı, pastırma ve sucuğumuz gibi bilinir hale gelmesi gerektiğine inanıyoruz."

Standı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :