Kocaeli'deki FETÖ/PDY davası

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davası

FETÖ'nün KOÜ'de üniversite öğrencilerinden sorumlu olduğu gerekçesiyle hakkında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlamasıyla dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) öğrenim gören öğrencilerden sorumlu olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık avukatı mazeret bildirerek katılmadı.

Duruşmada, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istenen ve tutuksuz yargılanırken önceki celse tutuklanmasına karar verilen sanık eski Kocaeli Fem Dersaneleri reklam, tanıtım ve halkla ilişkiler yetkilisi Nesim Toplu'nun firari olduğu belirtildi.

Sanık Toplu hakkında tanık olarak ifade veren G.Y, sanığı Nesim Toplu ismiyle tanımadığını belirterek, "Bu kişiyi 'Süleyman' ismiyle biliyorum. Gerçek ismini sonradan öğrendim. Bu kişiyi fotoğraftan teşhis ettim. Sanığı FETÖ/PDY yapılanmasının organizasyonlarında zaman zaman görüyordum. Ben bu kişinin bölge talebe mensuplarından sorumlu olduğunu duymuştum. Bu kişiyle birebir çalışmadım. Bu örgütle olan ilişkim 2013 yılının sonunda zayıflamış, sonrasında da kesilmişti. Söylediklerim 2013 yılı öncesi ve 2014 yılı başı için geçerlidir." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Toplu hakkındaki yakalama emrinin yerine getirilmesinin beklenmesine karar vererek, duruşmayı 18 Eylül'e erteledi.

- İddianameden

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Toplu'nun örgütün üst düzey yöneticilerinden olduğu ve tanık ifadelerine göre Kocaeli Üniversitesi'nde öğrencilerden sorumlu olduğu, örgüte üye kazandırmak için faaliyette bulunduğu ileri sürülüyor.

İddianamede, sanığın, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :