Kocaeli'de kültür-sanat

Kocaeli'de kültür-sanat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2-12 Kasım tarihlerinde "Çıkmaz Sokak Çocukları", "Mavi Yelkenli", "Beyaz Tay", "İyi Geceler Anne", "Jan Dark" ve "Hak" adlı oyunlarını sahneleyecek

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2-12 Kasım tarihlerinde 6 oyunu tiyatroseverlerle buluşturacak.

Amerikalı ünlü yazar ve yönetmen Lyle Kessler'in "Çıkmaz Sokak Çocukları" adlı eseri, 2 ve 3 Kasım'da saat 20.00'de, 4 Kasım'da da saat 15.00 ile saat 20.00'de Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne'de izlenebilecek.

Halen Broadway'de sahnelenen ve gişe rekorları kıran oyun, 1980'li yıllarda Kuzey Philadelphia'nın varoş bir semtinin kırık dökük bir evinde son derece zor şartlarda yaşayan iki kardeşin şiddet ve yoksulluk sarmalındaki hayatlarını konu ediniyor.

Mehmet Çevik'in yorumuyla sahnelenecek oyunda, Levent Muradoğlu, Çağrı Mengüç ve Aydın Sigalı rol alıyor.

- "Mavi Yelkenli"

Adnan Yılmaz'ın yazdığı yeni çocuk oyunu "Mavi Yelkenli", 5 ve 12 Kasım'da saat 14.00'te SDKM Büyük Sahne'de sanatseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Fatih Sevdi'nin yaptığı oyunun konusu özetle şöyle:

"Piri Reis'in 1513 yılında çizdiği haritadan yola çıkan ve hazine bulmanın peşine düşen iki kaptan, kendilerini denizcilik kütüphanesinde buluyor. Kaptanlar, kütüphaneci, mühendisle öğrencilerin yardımıyla kendilerine mavi yelkenli bir gemi yaparak yola çıkmak için seyircinin hayal gücüne ve katılımına ihtiyaç duyuyor."

- "Beyaz Tay"

Erdem Irmak'ın yazıp yönettiği "Beyaz Tay", SDKM Oda Tiyatrosu'nda 8 Kasım'da saat 11.00'de çocuklar için sahnelenecek.

Oyunda diğer atlarda olmayan bazı özelliklere sahip "Beyaz Tay"ın yaşamı ve bilinç serüveni anlatılıyor.

- "İyi Geceler Anne"

Marsha Norman'ın yazdığı, Serhat Güzel'in yönettiği ve çevirmenliğini Yıldırım Türker'in yaptığı "İyi Geceler Anne" adlı oyun, 8 Kasım'da saat 20.00'de SDKM Oda Tiyatrosu'nda oynanacak.

Seda Güven Şahin ve Ahsen Gül Ever'in rol aldığı oyun, Jessie ve birlikte yaşadığı annesi Thelma'nın beraber geçirdikleri son geceyi anlatıyor.

- "Jan Dark"

Bernard Shaw'ın yazdığı, Muzaffer Aksoy'un çevirmenliğini yaptığı "Jan Dark" adlı oyunda, Yaşar Özveri̇, Aydın Si̇galı, Şafak Karali̇, Ufuk Aşar, Nuri Karadeni̇z, Aytek Mete Elgün, Volkan Di̇nç, Esra Yaşar'ın da aralarında bulunduğu isimler rol alıyor.

Jan Dark'ın kahramanca yaşamı ve ölümünün konu edildiği oyun, 9 Kasım ve 11 Kasım'da saat 20.00'de SDKM Büyük Sahne'de izlenebilecek.

- "Hak"

Berkay Ateş'in yazdığı, Bora Seçkin'in yönetmenliğini yaptığı "Hak" adlı oyunda, kıyımın, savaşın ve ölümün orta yerinde kalan kadınların hikayesi anlatılıyor.

Eylem Tanrıver, Zuhal Erkaya ve Senem Akman'ın rol aldığı oyun, 12 Kasım'da saat 18.00'de Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesin'de izlenebilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :