KOBİ'lerde verimliliği artırma projesi

KOBİ'lerde verimliliği artırma projesi

KOBİ'lere yönelik ''Verimliliği Artırma Projesi'' Konya'da uygulamaya konuluyor

Milli Prodüktivite Merkezi'nin (MPM) destekleme ve iyileştirme programı olan KOBİ'lere yönelik ''Verimliliği Artırma Projesi'', Konya'da uygulamaya konuluyor.

Milli Prodüktivite Merkezi'nden yapılan açıklamada, ''Verimliliği Artırma Projesi''nin amacının, Konya'da ilgili tüm kesim ve kuruluşların katılım ve destekleri sağlanarak, KOBİ'lerden gönüllü olanlarda verimliliği artırmaya yönelik çalışmalarda bulunmak olduğu bildirildi.

Bu çalışmaların verimlilik ölçme ve değerlendirme, araştırma, danışmanlık, eğitim, tanıtım ve yayın çalışmalarını kapsadığı belirtilen açıklamada, proje kapsamında, işletmelerin dış pazarda rekabet edebilmelerinin alt yapısını hazırlamak üzere verimliliklerinin artırılması, kaynakların etken kullanımının sağlanması, maliyetleri düşürecek iş sistemlerinin yeniden tasarlanması ve işletmeler arası rekabetin olumlu yönde kanalize edilmesini mümkün kılacak çalışmalar yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Bu çerçevede MPM'nin Konya'da seçilen işletmelere götüreceği danışmanlık hizmetinin yanında genel katılımlı eğitimler düzenleyeceği ifade edilen açıklamada, merkezin Konya'yı kapsayan çeşitli konularda araştırma hizmeti vereceği, ödüllü yarışmalar ve verimlilik konferanslarıyla değişik kesimlerde verimlilik bilinci oluşturacağı belirtildi.

Açıklamada, projenin tanıtım ve protokol imza töreninin Konya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, MPM Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, KTO Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin katılımıyla 11 Aralıkta Konya Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılacağı bildirildi.

AA