KKTC'de vatandaş buluşması

KKTC'de vatandaş buluşması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:"16 Nisan, son 200 yılın belki en önemli seçiminin yapılacağı tarihi bir milat. Buna çok iyi hazırlanmamız lazım"- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:"16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına Kıbrıs'tan tam destek bekl

LEFKOŞA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "16 Nisan, son 200 yılın belki en önemli seçiminin yapılacağı tarihi bir milat. Buna çok iyi hazırlanmamız lazım." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'a KKTC'ye yaptığı ziyarette eşlik eden Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Lefkoşa'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen ve Başbakan Yıldırım'ın da vatandaşlara hitap ettiği etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir halk oylamasına gittiğini belirtti.

Türkeş'in, Kıbrıslılarla beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etmesi üzerine, salonda "Başbuğ Türkeş", "Kıbrıs seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

- "Enerji almaya gelmişiz meğer haberimiz yok"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak da konuşmasında, "Sabah yola çıktık, Enerji Bakanı olarak Kıbrıs'a biraz enerji verelim diye geldik ama enerji almaya gelmişiz meğer haberimiz yok. Bu coşkuyu görünce elhamdülillah depoyu doldurduk, öyle dönüyoruz bu akşam." ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarının yalnızca Türkiye'de ve Kıbrıs'ta değil tüm bölgelerde "çılgın projeler" ile anıldığını dile getiren Berat Albayrak, KKTC Su Temin Projesi'nin bunlardan biri olduğunu hatırlattı.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile konuştuklarını, Kıbrıs özelinde, yakın dönemde enerji alanında büyük ve önemli projelere imza atacaklarını bildiren Albayrak, "16 Nisan, son 200 yılın belki en önemli seçiminin yapılacağı tarihi bir milat. Buna çok iyi hazır olmamız lazım." şeklinde konuştu.

- "Kıbrıs bizim canımız, feda olsun kanımız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da Kıbrıs ile gönül bağı olduğunu dile getirdi.

Rumların mezalim yaptığı dönemde lisede okuduğunu hatırlatan Veysel Eroğlu, o dönemde Afyonkarahisar'ın "Kıbrıs bizim canımız, feda olsun kanımız." sloganlarıyla inlediğini anlattı.

Eroğlu, anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına Kıbrıs'tan tam destek beklediklerini de belirtti.

- "Hedeflere daha hızlı yürüyebilmek için (Evet)"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ise Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osmangazi Köprüsü'nü, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli ve birçok baraj ile enerji projesini hayata geçirdiklerini dile getirdi.

"Vesayet odakları ve bürokratik oligarşi olmasaydı, 2023 hedeflerini gerçekleştirmiş, şimdi sonrasını konuşuyor olacaktık." diyen Ahmet Arslan, bunlardan kurtulmak, hedeflere daha emin adımlarla daha hızlı yürüyebilmek için halk oylamasında "Evet" diyeceklerini vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun da 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının en güçlü "evet"lerle, Kıbrıs'taki 100 bini aşkın seçmenle destekleneceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :