Kızılay, 15 Temmuz'da meydanlarda olacak

Kızılay, 15 Temmuz'da meydanlarda olacak

Türk Kızılayı, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde demokrasi nöbeti tutmak için meydanları dolduran vatandaşlara su, çorba, çay, kumanya ikramında bulunacak ve kan bağışı toplayacak

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara su, çorba, çay, kumanya ikramında bulunurken kan bağışlarını da kabul edecek.

Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, Kızılay mensupları, aralarında Kızılay'ın Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder'in de bulunduğu 15 Temmuz şehitlerini yad etmek ve milli birliğine sahip çıkmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ülke genelinde düzenlenen etkinliklere destek verecek.

Etkinlikler kapsamında, Kızılay, 15 Temmuz haftasında ülkenin dört bir köşesinde meydanlarda halkla olacak. Kızılay'ın tüm birimleri ve şubeleri demokrasi nöbetleri tutacak.

Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere demokrasi nöbetinin olduğu her noktada vatandaşlara su, çorba, çay, kumanya ve benzeri gıda malzemesi ikramında bulunacak.

Yurt genelindeki etkinlik sahalarında kan alım ekipleri organize edecek olan Kızılay, "Vatan Sana Kanım Feda" sloganıyla vatandaşların kan bağışlarını da kabul edecek.

Ayrıca şehirlerdeki sığınmacılara ve bölge halkına destek olmaya yönelik çalışma yürüten Toplum Merkezleri de yararlanıcılarıyla çeşitli etkinliklerle meydanlardaki yerini alacak.

Türkiye'deki tüm Kızılay şubeleri, üyeleri, profesyonel birimleri, gönüllüleri ve Kızılay gençliği, şehitler için Hatmi Şerif dualarına da eşlik edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :