Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden "düğün" anketi

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden "düğün" anketi

Düğünlerdeki gürültüden şikayetlerin artması nedeniyle polis memurlarının 500 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarına göre, vatandaşların yüzde 71.6'sı düğünlerde sokak ve caddelerin kapatılması, yüzde 74'ü ise ses yükseltici cihazlar kullanılmasından rahatsı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de sokak düğünleriyle ilgili yapılan ankete katılanların yüzde 71.6'sı düğünlerde sokak ve caddelerin kapatılması, yüzde 74'ü ise ses yükseltici cihazlar kullanılmasından rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, merkez nüfusu 122 bin olan kentte, düğünlerdeki gürültü şikayetlerinin artması nedeniyle anket çalışması yaptı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin 500 kişi ile yaptığı ankette, vatandaşlara "sokak düğünlerinde ses yükseltici cihaz kullanılması ile cadde ve sokakların kapatılması" hakkındaki düşünceleri soruldu.

Ankette yer alan "Düğün, nişan gibi etkinliklerde kullanılan ses yükseltici cihazlardan rahatsız oluyor musunuz" sorusuna, katılımcıların yüzde 74'ü "evet", yüzde 23'ü "hayır" yanıtını verdi, yüzde 3'ü ise "kararsız" olduğunu beyan etti.

"Düğün, nişan gibi etkinliklerde kullanılan ses yükseltici cihazlar sizde ne tür etki yaratmaktadır?" şeklinde soruya ise katılımcılardan yüzde 36'sı "sinir ve stres", yüzde 11.4'ü "yorgunluk", yüzde 12'si "verimli çalışamama", yüzde 40.6'sı ise "diğer" seçeneklerini işaretledi.

Ankete katılanların yüzde 71.6'sı düğün, nişan ve benzeri etkinliklerde çadır, masa ve sandalyelerle sokak ve caddelerin kısmen veya tamamen kapatılmasından rahatsızlık duyduğunu ifade ederken, yüzde 24.6'sı rahatsız olmadığını, yüzde 3.8'i de kararsız olduğunu belirtti.

Düğün, nişan gibi etkinliklerin 11.00-23.00 saatleri arasında sınırlandırılması kararını ankete katılanların yüzde 82.8'i doğru bulduğunu, yüzde 11.4'ü doğru bulmadığını açıklarken, yüzde 5.8'i diğer şıkkını tercih etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler