Kırmızı bültenle aranan şüpheli hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi

Kırmızı bültenle aranan şüpheli hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi

Konya'da Afganistan uyruklu Abdullah Kudusi (32), eşi Shakila (37) ile oğlu Navid (8) ve kızı Maryam'i (3) öldürüp kaçtı. INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan şüpheli hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay 27 Ocak 2019 tarihinde Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'ndeki bir çiftlik evinde gerçekleşti.

Çiftlik sahibi Hüseyin Ç., hayvanlarının bakımı ve çobanlığını yapmak için Abdullah Kudusi'nin ailesini işe aldı. Hüseyin Ç., Şanlıurfa'da olduğu bir gün, çobana telefonla ulaşamayınca arkadaşı Davut D'yi gönderdi. Davut D., ailenin kaldığı evin kapısının açık olduğunu fark ederek içeri girdi. Evde kan izleri bulan Davut D., Afgan kadın Shakila'yı oturma odasında ve iki çocuğu da banyoda kanlar içinde buldu. Davtt D., olayı polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İki kardeş el ele bulundu

Polis incelemesi sonucunda, anne ve çocuklarının pompalı tüfekle başlarından vurularak öldürüldüğü tespit edildi. İki kardeşin cesetleri ise el ele tutuşmuş bir şekilde bulundu.

Dosyası Interpol'de

Polis, zanlının şehirlerarası otobüs terminalinden bindiği bir taksiyle Ankara'ya gittiğini belirledi. Ankara'ya ulaşan polis ekipleri, zanlının taksiyle Kırıkkale'ye geçtiğini tespit etti. Kırıkkale'de yaşadığı ülkenin vatandaşı olan ailenin evinde bir gece kaldıktan sonra izini kaybettiren zanlının aranması amacıyla Interpol'e de dosyası gönderildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Abdullah Kudusi'nin kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderdi, ayrıca sınır kapıları ve havalimanlarına da bu bilgileri iletti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, zanlı hakkında 'Altsoy akbabayı kasten öldürmek', 'Çocuğu kasten öldürmek' ve 'Eşi kasten öldürmek' suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.